975 2

В Банско пропищяха от джебчии

Кражбите през тази година намалява в сравнение с предишните

Стефанаки Йоанис

Да те оберат, докато си на почивка. Сценарият през зимния сезон е от Банско. Крадци влизат в хотелските стаи, щом лампите угаснат, обикалят заведения и отмъкват каквото има в джобовете на връхните дрехи на закачалките.

"Последната кражба на територията на Банско е от миналата седмица – на лични вещи на турист от заведение. Чак хиляди пострадали тук няма", каза старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР – Благоевград пред Нова телевизия.

Извършителите влизат в заведенията, наблюдават клиентите и обект на кражба стават дрехите, които са закачени на закачалките.

"Пребъркват джобовете и каквото има, го отнемат", обясни Хаджиев.

"Специално за хотелските стаи крадците извършват предварително наблюдение, особено в тъмната част на денонощието. Когато пристигат групи с туристи, те обръщат внимание къде са, особено ако са настанени на ниските етажи, защото обикновено хората първо си оставят багажа в стаята и след това слизат до рецепцията да попълнят документите. Това време се използва за кражби, като се използват терасите и прозорците на ниските етажи, за да се влезе в стаите", добави старши комисар Николай Хаджиев.

Той посъветва туристите да носят скъпите си вещи със себе си.

"Нека да са по-внимателни, да не оставят вещите си без надзор особено пари, ценности, мобилни телефони, лаптопи", препоръча шефът на местната полиция.

Според него обаче броят на кражбите през тази година намалява в сравнение с предишните.

От началото на зимния сезон е въведена временна организация за охрана на Банско, има и КПП-та, командировани са и допълнително служители, обясни старши комисар Николай Хаджиев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мдам
  Отговор
  1 14:37  30.01.18
  Нали работата на полицията беше да ги търси и хваща? Не намалява броят на кражбите, хората не съобщават за тях. Нищо не правят а и само губят времето на хората с непрестанно ходене до МВР
 • Сл Тр
  Отговор
  2 14:52  30.01.18
  НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Напиши коментар:


Публикувай