30 Януари, 2018 15:46 3 215 12

Още 10% увеличение на заплатите в МВР през 2019 г.

  • заплати-
  • мвр-
  • увеличение

Очакваме през 2019 г. заплатите в МВР да се увеличат с още 10%, обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на месечния си брифинг.

„17,5 млн. лева дадохме миналата година за дрехи, а за тази договорихме 100 млн. лева допълнително, като най-вероятно изплащането ще започне през март. Но не е важно точно с колко ще повишим заплатите, а това да се случва регулярно. Така че за 2019 г. имаме засега само предвидено ново увеличение с 10% на заплатите. Смятам, че трудът на полицаите е оценен по достойнство, но винаги трябва повече“, обясни Радев, цитиран от "Фокус".

Въпросните 100 млн. бяха обещани от премиера Бойко Борисов след полицейските протести.

Министърът подчерта, че рейтингът на МВР се е покачил и е станал 46%.

Той даде и актуална информация за средата на сигурност в България през декември 2017 г.

„Средно на ден през декември са регистрирани 227 престъпления, а през ноември - 265. Умишлените убийства пък са с 18,2% надолу. Грабежите са се увеличили леко и са 7,9%. Посегателствата спрямо МПС са 32% - отново бележим спад. Наркотиците са намалели с 20,4%. Повиши се и разкриваемостта на престъпленията през 2017 г. в сравнение с 2016 г. – за убийствата например почти със 100%“, каза още Радев.

По думите му над 1400 души с полицейски функции се назначават на година, а напускащите са малко над 300.

Министърът отчете също и, че с 84% е намалял натискът от мигранти на границата.

Като основно събитие, което беляза януари месец, той определи проведеният неформален съвет на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 25 и 26 януари.

„Три бяха темите, които се обсъждаха - по-добро управление на миграцията, общата европейска система за убежище и сигурността на границите. Целта е да се доближат мненията – това е задачата на нашето председателство, като крайната цел е да покажем, че заедно ще се опитаме да постигнем по-голяма сигурност на европейските граждани. Почти всички подкрепиха това българско предложение за убежище – Дъблинския регламент, да не се гледат поотделно нещата, а заедно и да търсим свързващите ни неща. Щастлив съм, че тази трудна работа е свършена от нашите експерти", добави Радев.

По думите му борбата е с първопричинителя на миграцията и всички са се фокусирали върху това.

"Да, миграцията е бич и след нея следва дори и тероризъм, но важно е не само Европа, а и държавите да отговорят какви са първопричините. Още теми, които бяха обсъдени, са активно противодействие на трафика на хора, стоки и товари, обмяна на информация и други“, обясни Валентин Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛОЩ

    7 11 Отговор
    Ами да полицайте са умни, а не като тъпите лекари и мед сестри дето седят за 500лв заплата и си мълчат ще кажеш, че ще уволнят всичките ако протестират и ще внесат от някаде хиляди лекари и сестри да бачкат за стотинки.

    Коментиран от #3

  • 2 Дедо Йоцо

    15 1 Отговор
    На милицията трябва да и се дават пари и да ги глезят ! Иначе кой ще пази тези 240 богоизбрани ???Народа трябва да се държи изкъсо!Така беше казал и един мъдрец наскоро - на къс повод!Като куче!Ако мдигне глава народа - щитовете палките и бой!Нема брат нема сестра тука!Бой по тиквата!!!
  • 3 реалист

    5 14 Отговор

    До коментар #1 от "ЛОЩ":

    Твоята работа е като на Нане и Вуте. Я не сакам я да съм добре, а Вуте да е зле. Ей злобно българско семе. Така никога няма да се оправи тази страна. Завистта на българина убива всичко. Ето я твоята болна логика "Защо на полицаите да увеличат, а на лекарите и сестрите не защото си мълчели". Ами борете се кой ви пречи. Така като си мълчите никой няма да ви погледне естествено. Има една българска поговорка "Едно дете докато не плаче, майка му не му дава да суче" и вашата работа е такава. Сега полицаите ли са ви виновни, че вие не си търсите правата? Какво чакате някой да ви хване за ръчичка и да ви поведе ей така да ви увеличат заплатите? Аз не съм против да ви ги увеличат и считам, че задължително трябва да го направят и то поне със 100 % твърдо съм ЗА това, но не настройвайте хората там, където не е заровен проблемът.

    Коментиран от #5

  • 4 Иванчо

    16 5 Отговор
    Безумието продължава. На най-многочисленото ведомство, на което постоянно се отпускат още и още пари, продължават да се наливат пари. Милиционерите продължават да са едни от най-некомпетентните и ниско квалифицирани държавни служители, а за сметка на това искат още и още пари. Администрацията също е огромна и некомпетентна. Закривай!
  • 5 Вуте

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    Ти като си голям реалист защо не помислиш защо народа не смее да вдигне глава?Помисли РЕАЛНО!
    Ще ти кажа в 2 точки
    1- Ако стане нещо масово и неугодно на избраниците ни в смисъл не режисирано от властта просто ще ти отупат кожухчето и ще си седнеш на задника!
    2-Повечето от хората са зависими финансово от споменатите в т.1

    Коментиран от #7

  • 6 Аааа

    15 1 Отговор
    В БГ колкото си по тъп , толкова по голяма заплата получаваш ! ФАКТ !
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !
  • 7 реалист

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Вуте":

    Докато разсъждаваш така никога нищо няма да постигнеш. Благодаря за минусите, но те не ме натъжават. Натъжава ме българското безхаберие, злоба и завист. С тези качества няма как да се оправите. Учудващо е как не виждате къде е проблема и начина за неговото решаване, а още по учудващо е, колко лесно манипулируем е този народ. Сега си давам сметка, че това е така понеже злобата и завистта замъгляват съзнанието ви, но явно няма как да му се помогне на този народ. Той уверено се пързаля по наклонената плоскост очевидно към пропастта обаче не иска да направи нищо за да промени това обстоятелство и плюе там, където не е проблема и очаква с това да спре да пропада. Жалка картинка. Ето за това управляващите не уважават този народ, а ББ ви нарече мат'риал. Има една българска приказка "Прост народ слаба държава" извинявам се за цитата, но явно хората отдавна са го видели това. А Петко Р. Славейков е казал "Не е народ, а мърш@". Пак констатация от миналото. В днешно време проф.Иво Христов го каза 80% дебили. Страна пълна с мрънкащи хейтъри и постоянно оплакващи се по форумите, без никакви реални опити да променят живота си към по-добро и вечно чакащи някой да ги оправи. Жалка и тъжна картинка. Както казах аз съм съгласен на всички не само на лекарите да вдигнат заплатите с 100%, но с такива разсъждения, които чета няма как да стане.

    Коментиран от #8

  • 8 Шопа

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "реалист":

    Съгласен съм с теб, сложих едно + че за подкрепа.

    Коментиран от #9

  • 9 реалист

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Шопа":

    Благодаря. Означава, че си мислещ човек, което е похвално.

    Коментиран от #12

  • 10 Варна

    11 0 Отговор
    Хи- хи - хииии!
    - ГЕРБ с а в ужасна паника! - Още от сега обявяват увеличение на заплати преди въобще да се помисли за Бюджета за следващата година. - Още нямаме данни дори за събипаемостта през първият месец на Бюджета за 2018 година, а те вече раздават парите за бюджет 2019...

    - Това означава много страх и паника! - Разбира се и глупост, некомпетентност, манипулативност, двуличие и каквото се сетите!
    Не можеш да обещаваш увеличение без да си наясно какви ще са приходите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "реалист":

    А ще работят ли вече, поне с десет процента?Аз да попитам ,от чисто лбопитство де, от къде Б.Б , Цв.Цв. и "вся остальная сволач" , ще вземат тези пари?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове