1 525 12

Създават зоополиция у нас

България става втората страна в Европа с подобно звено

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

433 зоополицаи ще реагират на сигнали за инциденти с животни в цялата страна, съобщи на брифинг директорът на „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски. По думите му това са разследващи полицаи и оперативни работници, които са изявили желание да работят и по тази линия.

В зоополицията ще влязат разследващи полицаи и оперативни работници, които ще бъдат специално обучени вероятно в Холандия.

„Предприети са мерки и за недопускане омаловажаването на сигнали за престъпления срещу животни. Започна процедурата и по обозначаване на 28 автомобила – към днешна дата 25 са готови”, уточни Терзийски.

Той допълни, че до момента има 298 сигнала за проява на жестокост към гръбначни животни, като над 20% от тези престъпления са разкрити и работата по тях продължава. Към момента сериозен проблем при работата по подобни престъпления са липсата на доказателства и изградени процедури за установяване на извършителя.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев пък посочи, че България ще стане едва втората страна в Европа с действащо такова звено.

Необходимостта от зоополиция е изтъквана многократно през годините от експерти и граждански организации заради огромното количество сигнали за жестокости над животни – насилие, нелегални боеве, развъдници с недопустими условия и други.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 321
  Отговор
  1 15:15  30.01.18
  Разбира се - в глупостите сме номер едно, пардон - номер две.

  Коментиран от #8

 • ааааааааааааа
  Отговор
  2 15:16  30.01.18
  хората са прокопсали, те за животните ревът.
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  3 15:19  30.01.18
  Ние щата на полицаите си не можем да запълним, в селата няма никой и заради това ще ги пази частна охрана, но сега зоополиция правим?! Какви са тези глупости??!!!?!
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  4 15:24  30.01.18
  И как едва втората страна в ЕС? Ние ли сме втората по богатство, че сме си навили на масрафа за такава глупост?! Това е най-голямата ГЛУПОСТ от край време насам!

 • Sulentin Pulentinov
  Отговор
  5 15:33  30.01.18
  Ако вляза в тона на прежде коментиращите, трябва да отбележим, че и сегашната полиция е зоо защото в БГ има само добитък. Иначе създаването на Зоо полиция даже е закъсняло. Има безспорна нужда от такава силова структура, но за да е и функционираща, на зоо полицаите трябва сериозно да им развържат ръцете и да имат правото да бият до посиране изродите гаврили се със животни.
 • Пеньо
  Отговор
  6 15:33  30.01.18
  За да има зоополиция е необходимо преди всичко да има точни закони, защитаващи, както хората, така и животните!Такива у нас няма!
 • Гост
  Отговор
  7 16:23  30.01.18
  В стария завет, Господ е казал, когато човек убие друг човек да го убиват с камъни и е казал, когато домашно животно нарани човек, да се умъртви. Колкото и да обичам животните, това куче ще нарани и друг човек.
 • 555
  Отговор
  8 17:20  30.01.18

  До коментар #1 от "321":

  Преди месец присъствах в Овча Купел на смъртта на един измръзнал и измъчен кон, теглейки каруцата животното се сгромолясва, ромите се опитваха да го юркат обаче животното което беше рекарало при минус 20 градуса нощта и очевидно недохранено не можа да стане, след половин час юркане и биене почина
 • Мууууу хахахаха
  Отговор
  9 17:28  30.01.18
  Ако стане мода западните политици да ядат гаина нашите 100 пр щеги последват
 • аирлия да е
  Отговор
  10 20:08  30.01.18
  Бравоооо. Ама после и за хора да направите НАЛИ. Защото вчера откраднаха последната печка в селото! И да забраните на новите граждани да гледат кучета в апартаментите, че стискат горките по 24 часа НЕ Е ХУМАННО НАЛИ а и притесняват хората свикнали да живеят на чисто!
 • гост
  Отговор
  11 15:21  01.02.18
  След като кучето убило дете не е припано на момента за каква грижа иде реч? Зоополицията се основава на това да се съблюдава дали хората се грижат за животните, но като стане инцидент може и доректно на място да застрелят агресивното животно без обяснение. У нас този отдел ще е за скътавките в МВР, роднини на директори, братовчеди на политици и партийци.
 • неутрален
  Отговор
  12 14:56  02.02.18
  Блажени са вярващите! От кога се чува това? Колко тържествено и долно лъжеше и се хвалеше БЪЧВАТА бивша министърка и понеже е много умна сегашна съветничка на ТИКВАТА, бъркаща Боршче с милиончета......... ДОЛНИ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ!!!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай