1 150 3

Цацаров нареди проверка на случая ”Бутенко”

ВАП ще разгледа документацията в опит да намери решение по казуса с цел да помогне на семейството

Венцислав Михайлов

Сотир Цацаров разпореди на Върховната административна прокуратура да се заеме със случая на семейството на бившия военен, което трябва да напусне жилището си.

Прокурорите ще изискат от Изпълнителната агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ към Министерство на отбраната цялата преписка по случая с ведомственото жилище на Станислав Бутенко, научи Дир. бг от свои източници в държавното обвинение.

ВАП ще разгледа документацията в опит да намери решение по казуса с цел да помогне на семейството.

Бившият военен Станислав Бутенко е служил 22 години в българската армия, награждаван е с ордени и медали. През 1981 г. той получава ведомствен апартамент от Министерство на отбраната в столичния жк "Гевгелийски". По думите на мъжа, тогава му казват, че може да живее в жилището, докато е жив.

Преди 7 години пенсионерът получава инсулт, след който остава на легло. За него се грижи съпругата му. До септември м.г., когато семейство Бутенко получава писмо от военните, че трябва да напуснат дома си, защото нямат право да живеят в него. От силния стрес съпругата на Станислав Бутенко също получава масиран инсулт и оттогава е на легло.

Днес мъжът лежи в едната стая на апартамента, а съпругата му - в другата. И двамата са напълно неподвижни. За тях се грижат дъщеря им и синът им, съобщи bTV. По думите на дъщерята, апартаментът в "Гевгелийски" е единственото им жилище и те няма къде да отидат, освен да останат на улицата.

Според последното писмо от МО семейство Бутенко трябва да освободи апартамента до 22 март.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пръцко
  Отговор
  1 22:48  30.01.18
  Съчувствам на хората, но все пак един въпрос - когато се е пенсионирал на около 40 годишна възраст с 20 заплати и правото да си закупи жилището на безценица, какво е правил?!?

  Коментиран от #3

 • нагъл гутенко
  Отговор
  2 03:31  31.01.18
  Смеел се е на акълите ни да работим до 60
 • цоле
  Отговор
  3 20:24  01.02.18

  До коментар #1 от "Пръцко":

  ЩО КАТО МОЖЕ И ДА НЕ ПЛАЩАМ

Напиши коментар:


Публикувай