529 2

Терез и Масуд може и да заминат за Холандия след протест

Венцислав Михайлов

Десетки граждани се събраха пред Министерския съвет на протест срещу преместването на двете лъвчета Масуд и Терез от зоопарка в Разград в Пазарджик.

Демонстрантите са недоволни, че въпреки обещанията, че животните ще бъдат изпратени в спасителен център в Холандия, това не се случва. Tе поискаха оставката на министъра на околната среда и водите.

Самият Нено Димов дойде на протеста и беше посрещнат от множеството със скандирания “Оставка“, съобщи БНР. Той беше посрещнат с викове "Оставка!", "Продажник!", "Мафия!" и "Вие сте позор, оставка и затвор!".

"Това, което вече трябва да бъде ясно е, че трябва да се спазват и законите на държавата. Чакахме до петък решението на Общинския съвет с надеждата, че ще бъде в друга посока. Още вчера разпоредих проверка на условията, които има в Пазарджик и районната инспекция по околна среда и БАБХ направиха протокол, който получих днес сутринта, в който казва, че на този етап там има условия, което ми завърза ръцете", обясни министърът пред протестиращите.

Неколцина протестиращи показаха на Нено Димов снимки от мизерните условия, в които живеят лъвовете в зоокъта в Разград, и го попитаха защо не е спазил поетия при протеста през декември ангажимент да предприеме конфискация на лъвчетата, ако общината в не отстъпи от намерението си да ги изпрати в Пазарджик.

Явор Гечев от "Четири лапи" от своя страна заяви, че тази сутрин представители на организацията са се срещнали с премиера Бойко Борисов, който отново е обещал, че ще следи за спазването на обещанието, което даде на 22 декември, животните да заминат за Холандия.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Домев
  Отговор
  1 16:39  30.01.18
  Епа ако нема условия в Пазарджик че заминат, нема да живеят като цигански коне
 • Темида
  Отговор
  2 17:45  30.01.18
  КТБ фалира - няма протести / Условна за убииство (умишлено) - няма протести. Лифт в планината / Казус с лъвове - Протести. Ако някой търси причината защо трябва да изчезнем като народ (нация отдавна не сме)

Напиши коментар:


Публикувай