698 8

БСП: ГЕРБ наруши конституцията, Добрев да си ходи

Ако сме правова държава, Делян Добрев трябва да напусне парламент

Константин Карагьозов

„Конституционният съд на Република България обяви за противоконституционен отказа на Народното събрание от 04.10.2017 г. да прекрати правомощията на народния представител Делян Добрев. Със своето решение и гласуването, народните представители от ГЕРБ нарушиха принципа на свободния мандат.” Това заяви зам.-председателят на НС и член на ИБ на БСП Валери Жаблянов. По думите му, ако сме правова държава, изходът от тази ситуация е поемане на политическа и морална отговорност от народният представител Делян Добрев по един начин – напускане на парламента.

„Делото беше образувано по искане на народните представители от БСП, като още с внасянето на нашата подписка, категорично заявихме, че става въпрос за нарушение на Конституцията”, заяви Жаблянов. Според него нито един народен представител, с никакво решение на парламента, не може да бъде задължен да изпълнява задълженията си.

„Конституцията изрично указва условията за прекратяване на пълномощията на народен представител. Политическата отговорност за това нарушение е на ръководството на ПГ на ГЕРБ. Това нарушение е умишлено и не е плод на невнимание, допусната грешка или непознаване на Основния закон”, категоричен бе Жаблянов.

„Ясно е, че нарушаването на Конституцията от ПГ на ГЕРБ е умишлено и е логичен резултат от цялостната линия на ГЕРБ за нарушаване на принципите на правовата държва. В тази връзка, БСП ще продължи да прави всичко необходимо за запазване на конституционния и правов ред в Републиката”, изтъкна Жаблянов.

По думите му е допуснатата груба провокация срещу конституционния ред. „Тя е плод на цялостната линия на поведение и на правителството и на парламентарното мнозинство, да не се съобразяват с Конституцията, законите и подзаконовите нормативни актове”, каза Жаблянов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Наблюдател
  Отговор
  1 16:27  30.01.18
  Според мен не само Добрев трябва да си ходи, а цялата пасмина в НС трябва да се измете. И най-вече руско-червените травестити от БСП, които се почудиха какво да направят, само и само да покажат на "народните маси", че не са умрели и още мърдат..
 • БОРИС БОЙКОВ
  Отговор
  2 16:50  30.01.18
  НЯМА СТРАШНО ЗА ДЕЛЯНЧО, И НЕГО ЩЕ ГО УСТРОИМ КАТО БАЙ ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ С НЯКОЯ ПОЧЕТНА ДЛЪЖНОСТ. ЗЕР МИНИСТЪР Е БИЛО МОМЧЕТО, ЕЙ, МИНИСТЪР !!!
 • Сори
  Отговор
  3 16:52  30.01.18
  Травестити са твоите хора от Герб които подкрепят конвенцията ...забравяил си си хапчетата
 • аве фюрер
  Отговор
  4 19:26  30.01.18
  Спрете бе комуняги да се излагате , опитахте се да го елиминирате - не успахте , ха сега не се излагайте повече . Що пищите и ревете та всички да ви разберат резила .

 • пет
  Отговор
  5 19:36  30.01.18
  БСП казали, бсп искали, бсп се съмнявали, бсп предполагали, настоявали, протестирали, обвинявали, сезирали... Пръц, те са вече никои.
 • мунчо
  Отговор
  6 19:52  30.01.18
  а бе онзи,ми вие защо още седите в НС а не го напуснете! по този начин и вие сте съучастници на ОПГ герППП!
 • Глупак
  Отговор
  7 21:56  30.01.18
  Само дебили защитават тези, които ги крадат и унижават Май са повече от80%
 • 8 07:16  31.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай