2 354 6

Забъркаха невинен мъж в ало измама, той я осуети

39-годишният бил нает по телефона от фирма за дограма от Русе

Светослава Ингилизова

Мъж, който несъзнателно е влязъл в схема на престъпници, осуети телефонна измама, съобщиха от МВР.

Жертвата на телефонната измама се доверила на обадил се по стационарния й телефон мъж, който се представил за полицай и я убедил да съдейства за залавянето на престъпници. Уверил я, че е създадена нужната организация, че наблюдават извършителите и е добре да ги задържат с веществени доказателства.

Жената събрала всички налични пари – 2378 лв., и златните накити и доверчиво ги пуснала през балкона. За неин късмет наетият от измамниците куриер се оказал почтен човек.

39-годишният бил нает по телефона от фирма за дограма от Русе.

„Фирмаджиите“ взели телефонният му номер от интернет, помолили го да занесе „чертежи“ за цялостна смяна на дограмата на жилището, поръчката била спешна, а за изпълнението на курса щял да получи хонорар от 300 лв.

След като взел пакета, мъжът с изненада установил, че в него има пари и накити и веднага се досетил, че е попаднал неволно в схемата. Незабавно занесъл парите и ценностите в полицията в Кюстендил и след като обяснил ситуацията, полицейските служители се заели и скоро открили жертвата, на която върнали парите и ценностите.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.

РУ Кюстендил благодари за почтеността и съобразителността на 39-годишния мъж, предотвратил значима щета за жертвата.

По същата схема – куриерска услуга за фирма за дограма, бе направен опит да бъде измамена 80-годишна кюстендилка, миналата година. Бяха й поискани 6 000 лв. Тогава наетият за куриерската услуга гражданин също предотврати щетата, като занесе в полицията парите.

Полицията за пореден път отправя апел към хората да не се доверяват на непознати по телефона, които им искат пари.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ники
  Отговор
  1 20:22  30.01.18
  Само аз ли си мисля че или тоя или полицията са яко тъпи ??? Заглавието на Статията трябваше да е Заловиха ало измамници . .
 • Пак ПиАр
  Отговор
  2 20:25  30.01.18
  Пак ПиАр некой си правят.
 • Антон
  Отговор
  3 20:56  30.01.18
  Занимават ни със глупости , костюмарите цели банки ограбиха няма един виноеен.
 • Koko
  Отговор
  4 21:01  30.01.18
  Защо ли си мисля че тази работа без милицията да се облажи не се случва. То не са ГРАО, инфо от регистрите. Много ги надценявате циганьорите по психология, ама все се изплъзват от правосъдието..... Сигурно много по сенджирчето се влачат.....
 • пачо
  Отговор
  5 22:37  30.01.18
  хванали са някои гол охлюв ама от него няма кво да вземат
 • 6 08:06  31.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай