31 Януари, 2018 11:32 990 3

Кънев: Не може премиерът да се занимава с лъвчета

  • радан кънев-
  • бойко борисов-
  • лъвчета

Премиерът Бойко Борисов сам се постави в това положение всичко да зависи от него, коментира бившият лидер на ДСБ Радан Кънев.

„Депутатите да не са депутати, а да са машини за гласуване, които той командва, министрите да не са министри, а да са слуги, на които той заповядва. Не може премиерът да се занимава с лъвчета. Всичката Мара втасала, премиерът трябва да реши проблема, защото неговият приятел Шиши е решил да става татко на лъвчета против закона”, подчерта Кънев пред bTV.

Вчера след протест пред Министерски съвет и нова намеса на Борисов, беше решено все пак лъвчетата Терез и Масуд да бъдат изпратени в Холандия, където ще се грижат за тях, а не в лошите условия на зоопарка в Пазарджик.

По думите му това са елементарни, протоколни процеси в едно общество, които трябва да се решават на ниско институционално ниво.

„Не може всичко да се качва в един човек, всеки лев да е при него, всеки инструмент на властта да е при него и после той да се оплаква, че хората протестират”, допълни Кънев по повод думите на премиера "Хора, спрете се малко с тези протести!".

Според десния политик институционалният ред е разграден и всичко е съсредоточено в едни ръце и съответно всички протестират на едно място и е най-нормалното в една демократична свободна държава е да има протести всеки ден.

„Тази реакция на Борисов показва колко е рехава всъщност прочутата стабилност, цялата власт”, отбеляза Радан Кънев.

„България е парламентарна република, в която парламентът няма власт в ръцете си, което е много тревожно. Това разклаща цялата стабилност на обществото, води до резултат, при който властта е видимо много стабилна, но никой друг не се чувства стабилен и сигурен”, категоричен беше той.

По думите му сме катастрофирали в сигурността на битово ниво, след като властта даде възможност частният охранителен бизнес да влезе в населените места вместо полицията.

"Това е неимоверен скандал, после се чудят защо Германия категорично не ни пуска в Шенген. Няма в Шенген, няма в Европа частни охранители, които заместват полицията”, подчерта Кънев.

Според него абсолютно разградена е вече и българската авиация и изобщо се върви към разграждане на Българската армия.

„Дебатът в българското общество се водеше от чичовци от „Държавна сигурност”, леко пияни ченгета над средна възраст, всичките мъже с вид да си побийват жените, с извинение. Точно така изглеждат и така реагират”, подчерта той.

За Истанбулската конвенция няма автентичен, културен и спокоен дебат, а вместо това има политически заклинания и анатеми, смята Кънев.

„Защо слушаме популистите, а не жените?”, попита той.

На въпрос дали наистина има усещане за корупция, или това са само медийни внушения, както заяви финансовият министър Владислав Горанов, Кънев отговори, като даде конкретен пример.

„Над 120 милиона има България за три центъра за върхови постижения по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Една четвърт от тези пари са дадени за ремонт на банята в „Овча купел”. На нас ще ни се смеят гаргите от Банкок до Ванкувър. В цял свят хората се занимават с наука и знаят, че не се ремонтира турска баня с пари за върхови постижения в науката, защото от тези 30 милиона 15 ще отидат за плочки”, посочи той.

По думите му целта е парите да се откраднат.

„Като са видели 100 милиона и са започнали да им текат лигите, така се управлява България”, заяви още Радан Кънев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бесният язовец на оня с коня

    3 2 Отговор
    Ахахахаха, как да не може! Не само с лъвчета, и с котенца, ако трябва ще се занимава! Това е единстният работещ човек в държавата! Тва министри, депутати, прокуратура, полиция, пожарникари... всичко живо слуша и изпълнява, даже закони показват, щом премиерът слънце си каже тежката дума!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Radan's misery

    1 2 Отговор
    В МИНАЛОТО УПРАВЛЕНИЕ БОЙКО ДАДЕ НА РАДАН ПОЛОВИНАТА МИНИСТЕРСТВА, НО ТОЗИ ИДИОТ НЕ СЕ ЗАНИМАВАШЕ С ПАРТИЯТА СИ АМИ СЕ ЗАНИМАВАШЕ ДА СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ДА СЪСИПЕ ПАРТИЯТА СИ, ЗНАМ ЧЕ НЕ Е ПЛАТЕН САБОТЬОР, ПРОСТО У НАС ТАКЪМ Е МАТЕРИЛА - НЕ ГЛЕДА СОБСТВЕНАТА СИ ЧИНИЯ, ХАПЕ РЪКАТА КОЯТО ГО ХРАНИ, ХУЛИ И ЗЛЕПОСТАВЯ ПАРТНОРИТЕ СИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове