727 1

Депутати се караха за партизанското ДНК

Комунизмът е обявен за престъпен, включи се Милена Дамянова от ГЕРБ

Депутати се караха за партизанското ДНК
Венцислав Михайлов

Горещи комунистически страсти в парламента от сутринта. Галя Захариева захапа левицата за комунизма заради исканата оставка миналата седмица от БСП-София на министъра на образованието Красимир Вълчев.

ГЕРБ категорично застана зад министъра. Образованието е приоритет на управлението, заяви Захариева. Историята трябва да бъде учена такава, каквато е, според нея. Само истината ще ни направи свободни, убедена е герберката. Тя атакува и автентичните десни, които не извършили лустрацията, не вкарали миналото от тоталитаризма в учебниците, отбелязва News.bg.

Галя Захариева се съмнява дали това не е заради партизански гени в ДНК-то им, предположи, че е от срам, че не могли да осигурят обективно изучаване на историята. Сега ви боли да гледате,че ГЕРБ за пореден път прави това, което трябва, обясни герберката. Не ви достигна нито автентичност, нито кураж, смята Захариева. Успех господин Вълчев, не сте сам, обърна се тя към просветния министър.

Валери Жаблянов от БСП реагира и веднага припомни червеното минало на ръководството на ГЕРБ. Трябва да минете през вътрешен катарзис, изтъкна той. БСП не е нарушавала Конституцията, намекна той случая с Делян Добрев. Според него герберите имали доста перверзна представа за демокрацията. Жаблянов призова да се разбере, че демокрацията и върховенството на закона са неразривно свързани.

Делян Добрев отново обясни, че е в НС, защото оборил всички твърдения на левицата. Техните тези се спихнаха, ядоса се герберът и веднага атакува червения си опонент Елена Йончева, за чиято оставка настоя.

Комунизмът е обявен за престъпен, включи се пак по първата тема Милена Дамянова от ГЕРБ. Децата трябвало да го знаят това. Тя настоя парламентарният шеф Цвета Караянчева да укроти залата, която вика, тропа по банките и ситуацията почти излезе от контрол.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гостенин
    Отговор
    1 13:55  31.01.18
    Разбира се.Тогава нямаше как да гепите.Имаше Белене!

Напиши коментар:


Публикувай