834 0

Малтийският орден с дарение за болницата в Гълъбово

Кметът на Гълъбово удостои посланика Камило Дзуколи с почетен кристален плакет

Малтийският орден с дарение за болницата в Гълъбово
Константин Карагьозов

Н. Пр. Камило Дзуколи – посланик на Малтийския орден в България, и д-р Гошо Грозев – управител на МБАЛ-Гълъбово, подписаха договор за дарение – системи за анестезия, операционно легло с операционна маса, кувьози – стационарен и транспортен за недоносени бебета, бебешки креватчета и други.

На свой ред кметът на Гълъбово Николай Тонев връчи почетен кристален плакет на посланик Дзуколи, като благодари за доброто отношение към общината. На събитието присъства съветникът на Малтийския орден у нас Богдан Паташев, както и депутатът от коалиция „БСП за България“ Спас Панчев, по чиято инициатива се осъществи дарението.

Д-р Грозев поднесе благодарствени грамоти на своите гости, а децата от детска градина “Радост” украсиха събитието с красив български танц и поднесоха плюшени мечета с шалчета, на които за спомен бе бродирана датата на събитието, след което присъстващите обиколиха отделенията на болницата, за да разгледат дарената апаратура.

Негово Превъзходителство Камило Дзуколи е посланик на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта. Той извършва огромна дарителска дейност у нас и подпомага хиляди страдащи и нуждаещи се хора от цялата страна. Малтийският орден е католически, с установен от папата статут. Управлява се от монаси и има 12 хиляди членове в 120 страни, които са светски лица. Орденът е известен с хуманитарните си мисии по цял свят.

България


Още по темата

 • Отиде си Н. Пр. Камило Дзуколи

  Отиде си Н. Пр. Камило Дзуколи

  Посолството на Малтийския орден в България с прискърбие съобщава за внезапната кончина на Н.Пр. Камило Дзуколи, посланик в България от 2007 година и ...
  3.02.2019
  1 618
  4
 • Малтийският орден има нов Велик магистър

  Малтийският орден има нов Велик магистър

  Фра Джиакомо Дела Торе беше избран за нов Велик магистър на Малтийския орден, съобщиха от организацията. Дела Торе е 80-ият Велик магистър на ...
  2.05.2018
  1 093
  1

Напиши коментар:


Публикувай