706 11

Продължават да мият софийските улици за по-чист въздух

Целта е да се намалят нивата на фини прахови частици в столицата

Константин Карагьозов

И днес, 31 януари, продължава миенето на улици и булеварди в София. Дейността се извършва през деня, затова от Столична община призоват водачите на моторните превозни средства да имат предвид организацията по осъществяване на миене.

Миене се извършна в районите „Надежда“ – ул. „Хан Кубрат“, „Сердика“ бул. „Мария Луиза“, „Илинден“ - бул. „Тодор Александров“, „Красна поляна“ – бул. „Константин Величков“, „Слатина“ – "Площад на авиацията“, „Триадица“ – ул. „Костенски водопад“, бул. „Витоша“ от бул. „П. Евтимий“ до Южен парк и бул. „Тодор Каблешков“. Дейностите ще продължат и в утрешния ден.

Извършването на тази мярка цели подобряване качеството на атмосферния въздух и намаляване нивата на фини прахови частици.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • цццц
  Отговор
  1 16:43  31.01.18
  След дъжд качулка, сега ще духне един вятър и хоп няма смог, мъгла и замърсяване и ще си припишат кредита за него.... тъпунгери

  Коментиран от #2

 • Реалист
  Отговор
  2 16:45  31.01.18

  До коментар #1 от "цццц":

  А ти си поредната оплаквачка
 • Моамар
  Отговор
  3 16:49  31.01.18
  ДА ОТВОРЯТ НОВИ УЛИЦИ И БУЛЕВАРДИ, ТАКА НЯМА ДА ИМА ЗАДРЪСТВАНИЯ, ПИСНА НИ ДА МИНАВАМЕ САМО ПО АРТЕРИИТЕ ОТ ЖИВКОВО ВРЕМЕ - КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ, БУЛЕВАРД БЪЛГАРИЯ, ЕВЛОГИ ГЕОРТИЕВ, ПА И СЪСЕДИТЕ НА ТЕЗИ УЛИЦИ ДА СИ ПОЧИНАТ МАЛКО, ИМА ТОЛКОВА МНОГО ВАРИЯНТИ ЗА ПРОКАРВАНЕ НА НОВИ УЛИЦИ
 • да спрат паркирането в калта
  Отговор
  4 17:06  31.01.18
  да спрат паркирането в калта !!! това е основната причина за мръсотията по улиците! вместо да плащат за миене- да налагат глоби на тия дето паркират по тротоари и градинки щото иначе това с миенето си е чисто точене на пари от общината !

 • ГОСТ
  Отговор
  5 17:09  31.01.18
  ПОЗДРАВЛЕНИЯ! ТОВА ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОСТ ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ! ТАМ НЯКЪДЕ В ЦИВИЛИЗАЦИЯТА МИЯТ УЛИЦИТЕ ВСЯКА ВЕЧЕР С ПРЕПАРАТИ.......ДАЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЕМ И НИЕ ТОЗИ МОМЕНТ ????НАДЯВАМЕ СЕ ПОНЕ С ВОДА,ЗАЩОТО ПРОБЛЕМА НЕ Е САМО ОТ МПС И КОМИНИТЕ, УЛИЦИТЕ СА ОСНОВНИЯТ !!!
 • Найпосле
  Отговор
  6 17:26  31.01.18
  Най-после послушаха, че трябва да се миат улиците. Не един път годишно, а всяка седмица. Здравето на хората е по-важно от печалбата на някой в общината или свързан с нея. Освен често, трябва да се мият повече улици. Другото е, че трчбва да се накарат хората, на които им се плаща, да глобяват тези, които вкарват кал в града, тези, които спират в калта, големите камиони и ТИР-овете, които влизат в града, без да имат работа там, а и мръсни. Не е толкова годино като ПиАр акция, но ще помогне много.
 • Муха
  Отговор
  7 18:52  31.01.18
  При комунизма с 10-ки пъти по малко коли, улиците се миеха редовно....
 • К.К.
  Отговор
  8 19:17  31.01.18
  Ще отмият една част от утайката, по-голямата част е полепнала извън улиците, по храсти, градинки, покриви и ефекта ще е много малък, а редовното миене никой не го интересува. Десетки самосвали прах и пясък има по улиците.
 • Санкция
  Отговор
  9 19:37  31.01.18
  Това не е миене, а поливане. А, нощно време, като замръзне водата , ще видим как се разрушава пътната настилка. И после пак ще се искат пари за ремонт на пътя. И след ремонта пак ще се запрашът улиците. И пак с поливането........ Общо взето един затворен кръг. 😉
 • малоумен
  Отговор
  10 22:16  31.01.18
  Стига сте препълвали градинките с пръст и оправете тротоарите. Като завали всичко излиза от там затова има кал и прахоляци. Оправете дупките и градинките, чистете и мийте редовно, и не само в София.
 • Бай Благой
  Отговор
  11 10:16  01.02.18
  Да спрат камионите с неизмити гуми от строежите. Старата практика камионите да излизат с кални гуми се завръща, както се завръща и практиката на пушене в заведенията.

Напиши коментар:


Публикувай