840 4

Нинова: Цветанов лъже, че съм подкрепила конвенцията

Позицията ми е последователна, твърди соцлидерката

Нинова: Цветанов лъже, че съм подкрепила конвенцията
Снимка: Архив
Мария Атанасова

Във връзка с горещия дебат "за" и "против" ратификацията на Истанбулската конвенция, г-н Цветан Цветанов лъже, че по време на заседание на съвета на ПЕС в Лисабон съм подкрепила конвенцията. Това заяви в пост в профилa си във фейсбук соцлидерът Корнелия Нинова.

Тя изтъква, че не е гласувала за конвенцията на нито един международен форум. Мнението и е, че ГЕРБ, ползвайки вътрешна информация от ПЕС, подвеждат българските граждани.

"Позицията ми е последователна и ще остане такава отначало и докрай. И като политик, и като жена винаги ще се боря за правата на жените", категорична е Нинова.

Тя акцентира, че също така винаги ще се бори против това жените да бъдат употребявани като знаме за налагане насила на българското общество на джендър идеологията. Според нея това засяга и "т.нар. социален, а по същество трети пол". Социалистката е против въвеждането му в българските училища. Да пазим децата, призова соцлидерът.

Миналата седмица Цветан Цветанов обясни, че усещанията са били, че Конвенцията не предизвиква противоречия между политическите сили. Като доказателство тогава той посочи всичко, което БСП са правили като инициативи и кампании. По думите му БСП са имали кръгли маси за стартирането на процеса за Истанбулската конвенция. Цветанов изтъкна, че това са официални документи.

По думите му имало и парламентарно питане към министър Цецка Цачева кога и защо не се приема Истанбулската конвенция към края на 2017 г. от две народни представителки от БСП.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Държавата на приматите
  Отговор
  1 17:28  31.01.18
  Цветелина играе много подло, от самото начало на Тиквената Ера в България.Тиквената партия ще се самоунищожи със тази Истанбулска бомба!
 • пууууу
  Отговор
  2 21:05  31.01.18
  Много и злобна муцунката на тая брее.
 • косю
  Отговор
  3 08:52  01.02.18
  Курнелия лъже, че Цветанов е казал такова нещо. Отвратителна жена, само женски интриги са и в главата..
 • Гост
  Отговор
  4 09:34  01.02.18
  Кака Кури може да не я е подкрепяла тази конвенция,ама Станишев, Вегенин,Самарски и ор*ия (и компания) са я поемали (приемали) много пъти!!

Напиши коментар:


Публикувай