809 4

Бойко Ноев: НСО е една беззаконна служба, президентът да направи ревизия

В сряда стана ясно, че шефът на Националната служба за охрана Ангел Антонов е подал оставка

Бойко Ноев: НСО е една беззаконна служба, президентът да направи ревизия
Венцислав Михайлов

„Фокусирането върху оставката на Ангел Антонов ще ни отклони от важния разговор на това уродливо явление наречено НСО. Това е една беззаконна служба, това е основният порок на НСО”, каза Бойко Ноев в студиото на „Тази сутрин”.

Вчера стана ясно, че шефът на Националната служба за охрана Ангел Антонов е подал оставка и президентът и министерският съвет са я приели.

Ноев призова президента Румен Радев да направи ревизия на службата.

„Президентът по някаква причина отхвърля отговорността си върху НСО. Каква е причината, можем само да гадаем. Той казва, че не носи отговорност за НСО. Парламентът казва, че също не носи отговорност, правителството – също. И получаваме една служба, която разполага с огромен властови ресурс. Тази безконтролност е много опасна”, категоричен е Ноев.

Според него ненаситният апетит на политическата класа „за привилегии и да бъде обгрижвана” води до злоупотреби в НСО.

„Надявам се най-после президентът да встъпи в своите пълномощия и да възложи една ревизия, но тя не трябва да бъде колко лева има от единия в другия джоб, а да възстанови как е възлагана охраната на едно или друго лице”, категоричен е Ноев.

По думите на Ноев друг порок на службата е безконтролното харчене на пари. „Бюджетът на НСО е 40 млн. лв. и са 1200 души. Отрядът за борба с тероризма има 10 пъти по-малко бюджет, това съотношение е крайно неправилно”, смята Ноев.

Той коментира също, че службата трябва да разгледа и от морална гледна точка. По думите му в НСО работят много големи професионалисти, които обаче извършват дейности на портиери, шофьори, сервитьори и камериерки.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ботев
  Отговор
  1 09:41  01.02.18
  Знаем си го...И какво от това ... че все по-свободно и открито си коментираме извращенията ... Не сме ли ний, спящи ми народе, които трябва да раздадем правосъдието, когато съответната система съществува проформа...
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  2 09:49  01.02.18
  Президента са стяга да празнува на 02 02 и няма никакво намерение да се занимава с корумпираните шефове на НСО!!!
 • Василев
  Отговор
  3 13:22  01.02.18
  Преди да прави да дава мненние г-н Ноев трябва да разбере разликата в охраната на държавната власт и борбата с тероризма. Това са различни неща.
 • цоле
  Отговор
  4 20:51  01.02.18
  БЪДЕЩ МИНИСТЪР

Напиши коментар:


Публикувай