Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 11:30 3 525 9

Бащата на Адриан Златков: Простили сме на извършителите

  • адриан златков-
  • тони златков-
  • отвличане

Тони Златков не разкрива и колко е платил за свободата на сина си

Бащата на Адриан Златков: Простили сме на извършителите - 1

Бащата на отвлечения миналото лято Адриан Златков заяви пред bTV, че са простили на извършителите.

Тони Златков отговори отрицателно на въпроса дали се е опитвал сам да разбере кой е извършил престъплението. „В моя манталитет реванш или отмъщение не съществува. Въобще не се интересувам от това. Лично ние сме простили и гледаме напред. Не искаме да се връщаме, искаме час по-скоро да забравим всичко”, подчерта той.

Тони Златков не разкрива и колко е платил за свободата на сина си. „Подписал съм декларации, че не може и не трябва да огласявам такава информация”, обясни той.

Синът на бизнесмена Тони Златков беше похитен и държан 11 дни в плен миналото лято.

След случилото се цялото му семейство е с охрана. По думите му е нормално животът им да се промени след такъв стрес и шок. „Все пак се опитваме да забравим и да гледаме напред и да живеем нормалния живот, който винаги сме си водили”, посочи Тони Златков.

„Смятам, че тези, които са извършили това деяние срещу Адриан, ще бъдат открити. Вярвам го истински, вярвам го още от първия ден, когато видях как действат институциите”, допълни той.

Вчера стана ясно, че четирима души са обвинени за участие в отвличането на 25-годишния Адриан Златков. Те обаче не са извършителите, а заподозрени за помагачество.

Ивайло Борисов – Ториното, шофьорът му Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова са обвинени като помагачи на неизвестни извършители, отвлекли Златков.

Подпомагането е ставало с осигуряването на коли и сръбски сим карти. Именно от сръбски мобилен оператор са идвали есемесите към бащата на Адриан по време на преговорите, а сръбската прокуратура е подпомогнала разследването ни. Двама от задържаните всъщност са осигурили сръбски сим карти на неизвестните извършители.

Носят се слухове, че ще има още задържани, някои от които хора от сръбски произход. Дали те са участвали в извършването на отвличането, към момента не е ясно.

На 1 септември 2017 г. беше открита опожарена колата на похитителите на Адриан. Тя е една от тези, за които прокуратурата твърди, че е осигурена от Ториното и от Мартин Марков. Прокуратурата твърди, че те са осигурили още една кола, с която най-вероятно е продължило отвличането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 простил а

    13 1 Отговор
    простил а,
    дали ?
    не вярвам !
    иначе що да не го дръпнат пак синчето или него самия - щом е толкова ларж и така лесно плаща !
  • 2 Петко

    4 1 Отговор
    Шубе го е. Може и други да му поискат, и да не може да им откаже. Да не се прай на жентлемент.
  • 3 Мнителен

    9 1 Отговор
    На теб дали са ти простили? Отвличане на член на семейство е крайна мярка, от която се гнусят дори повечето престъпници. Освен това е рисковано и всичко излиза наяве в малка кочина като нашата. Това е отчаяно действие и надали е обикновена свинщина за откуп.
    Публичните лицемерни прошки на този почтен автоджамбаз са просто молба за примирие.
  • 4 Гост

    3 1 Отговор
    Пред кого е подписал тези декларации да не разкрива сумата?

    Коментиран от #6

  • 5 Бай Иван

    5 1 Отговор
    Прилича на филма обичайните заподозрени..С много защо.....Защо синът му чак сега си пусна обява че си продава Мерцедеса АМГ-то .Защо като се върна се подсмихваше минавайки покрай камерата.Не се ли освобождават от данъци парите платени за откуп.Баща му нее ли бил длъжен на някой и да е инсценирал и режисиръл отвличането.Цяла България го знае като ......Кой ще му даде пари на заем.......
  • 6 мъдрия

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    мисли малко де...естествено,че не е пред похитителите. Предполагам, подписва се такава декларация пред прокуратурата, за да не се дава представа каква сума е искана и каква е дадена ...
  • 7 Кобрата

    5 1 Отговор
    Бил простил - СТРАХЛИВЕЦ!
    Много добре ги знае кои са и вместо да потърси възмездие, той си затваря очите, явно не се е уплашил достатъчно, трябвало е синът му да умре, за да се сети с какви хора си има работа.
    Защото в случая най-редно беше да плати да ги убият, тези, които отвлякоха синът му, а не да мълчат като задници и да се правят, че нищо не е станало
  • 8 дедо Шишарко

    5 2 Отговор
    Бате Тони имам нужда от 200 000лв без да отвличам никого!Що не вземеш да ми ги дадеш и да ми простиш ,че няма да ти ги върна.Предварително Ти Благодаря!

    Коментиран от #9

  • 9 Шопа

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "дедо Шишарко":

    Ей... големи зевзеци има.
    Статията сериозна, а аз като чета коментарите умирам от смях.🤣🤣🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове