1 999 3

Вълци нападат домашни животни в Джерман

Лисици плъзнаха по улиците на Крайни дол

Венцислав Михайлов

Вълк единак е убил малко жребче в землището на Джерман, съобщи кметът на дупнишкото село Ангел Цветков. „Вълци слизат от планината и търсят храна в покрайнините на селото, пише сайтът „Струма“. Хората ги е страх да излизат извън Джерман дори и на пикник. Ще искам разрешение от ловното дружество в Дупница за отстрел на вълци, за да спасим селото от набезите им. Собствениците на овце и кози се страхуват

да изкарат животните в землището на селото“, заяви кмета Ангел Цветков.

Жители на съседното село Крайни дол, в което постоянно живеят около 50 човека, се оплакаха пък от набези на лисици. „Хищниците се разхождат нощно време спокойно по улиците на малкото селце. Някои от тях стават жертва на трафика на Е-79. Страхуваме се, че лисиците разнасят болестта бяс и има опасност заразата да плъзне по кучетата в селото, а оттам и по хората в селото“, притеснени разказват жители на Крайни дол.

Хората в селото още си спомнят как преди години бясна лисица ухапа съпруга на кметския наместник и той получи инфаркт от страх да не е заразен от бяс.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 00:08  02.02.18
  Сега на всеки обор ще сложиме по - един кучемразец да пази вместо куче, и за по - сигурно да не влезе някое ци...е и кучето пазач да го кльопне за закуска
 • Комуниста
  Отговор
  2 00:17  02.02.18
  Скоро не се бях смял така, толкова шизофреничен народ няма никъде. Само ще цитирам: “Хората в селото още си спомнят как преди години бясна лисица ухапа съпруга на кметския наместник и той получи инфаркт от страх да не е заразен от бяс.” Демек дори и животинката знае кой да ухапе.
 • 3 00:27  02.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай