Last news in Fakti

10 Февруари, 2018 22:00 4 795 20

Иво Величков: Против съм Истанбулската конвенция

  • истанбулска конвенция

Аз съм против приемането на Истанбулската конвенция. Това разкрива в профила си във Фейсбук Иво Величков. Ето и неговите мотиви:

- Защото съм я чел.

- Защото съм чел достатъчно анализи „за” и „против”.

- Защото поради естеството на работата ми с лекота разпознавам внушенията и виждам изкусно втъкани деструктивни идеи помежду уж безопасните и благовидни текстове на документа.

- Защото знам, че за да поникне една нова идеология трябва само семената й да се разпръснат на достатъчно голяма територия, гарантираща оцеляването й – след това избуява като плевел, а плевелите винаги са задушавали всичко около себе си.

- Защото ненавиждам агресията, а налагането на тази доктрина е агресия в чиста форма.

- Защото внася разделение, а не обединение в обществото. Това прави обществото още по-слабо, а централизираната власт - по-силна..

- Защото виждам в нея дългосрочно замислена стратегия за разграждане на ценности, които са цивилизовали човечеството.

- Защото е приета от политиците, а не от народа, на която и да е държава.

- Защото се опитва да обезличи всяка идентичност – национална, културна, расова, полова. Това неизбежно води до обезличаване на индивида, а Индивида е единствената противоположност на Системата.

- Защото е израз на радикален феминизъм, който отхвърля еманципацията. Еманципацията е равенство, а не смяна на властта – всяка власт по презумпция е деспотична.

- Защото е наше задължение да се отнасяме с жените като с жени, а не като с някаква аморфна маса от плът и кости - аз искам да правя комплименти на жените, да им отварям вратата и да не им позволявам да носят тежки неща. Жените искат същото.

- Защото съм наясно, че човек може да има разнообразна сексуална ориентация, но това не означава, че принадлежи към несъществуващ пол.

- Защото съм наясно, че ако не приемеш ненормалността за ненормалност, значи си ненормален.

- Защото наше задължение е да пазим правата си – отказът от това ни задължение ни лишава от всички права.

- Защото наше задължение е да пазим децата си – посяването на всяко съмнение относно националната, културна и най-вече полова идентичност на всяко дете може да създаде у него дълбоки вътрешни конфликти, които да поразят изцяло психиката и поведението му.

- Против конвенцията съм, не защото съм нормален мъж, а защото съм нормален човек.

- Против конвенцията съм поради още безброй причини, които би трябвало да са толкова очевидни, че самото им разясняване би било обидно, но ако се наложи, ще ги обосновавам една по една.

Ако не се противопоставим с всички сили и средства на опитите да ни бъде наложен този зловещ морален диктат, то вината за бъдещето на децата ни ще е само и само наша! Още повече като се има предвид, че мислещите по този нормален начин сме повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелеее

    18 4 Отговор
    Колкото и да избягваш, снимка на Kcaniba и Язовеца все изкача от някъде.

    Коментиран от #5, #11

  • 2 Отвратена

    45 6 Отговор
    Всички трябва да бъдем против тази конвенция и подобни такива извратени представи на човешкото мислене...,направо ми се повръща само като се замисля,а камо ли ако стане реалност...Боже опази!

    Коментиран от #19

  • 3 Герберистан

    35 7 Отговор
    Всичко написано си е точно така, но за съжалени Бойко Борисов изпрати вече смс-а с указание тя да бъде приета, а щом главния герберджедър демек гербераст се е разпоредил то тя, ще бъде приета !
    Питам автора написал горното той гласувал ли е за герберастите, ако да ми да не се оплаква ! Докато Борисов управлява всичко, което ни наредят еврогейците, ще бъде прието с или без възелин !

    Коментиран от #9

  • 4 Фройд

    33 5 Отговор
    Съгласен съм с психологическия анализ на Величков!Малко от нормалните психически хора биха подкрепили тази фалшива конвенция!Вярвам,че Конституционният Съд е на високо Интелектуално ниво и ще отхвърли това подобие на документ!Тази конвенция е обида за всеки християнин:мъж,жена и детето им!Тя лъже,че единствения насилник у дома е мъжът!А насилието между децата в едно семейство защо е пропуснато!Не е работа на някаква конвенция да се бърка в Семействата или на репресивния и орган-Гривио!Семейството е свещенна единица за всички общества от хиляди години и е Грях някой чужд да им се бърка чрез конвенции!ИК е Сатаната!
  • 5 Учуден

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Лелеее":

    Много навременен коментар. Тези двамата сега са може би в Северна Корея, защото тези дни се умълчаха. Там няма интернет.
  • 6 1234

    18 3 Отговор
    БРАВО !!
  • 7 Брат ми

    28 5 Отговор
    Приемат ли това нещо,това ще означава само едно...Оставка на Бай Х.й ...Хората на улицата и протести до дупка.
  • 8 осем

    17 1 Отговор
    Факла ще смени перото , ще разпали огън .
  • 9 Румяна Костова

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "Герберистан":

    Щеше да е прекалено лесно,ако само в Бойко е причината!Не, активизирали са разни интелигенти и полу такива.От сутрешни блокове разни дами с бър,мър между неангажиращи теми за мода,диети и гримове ми вгорчават кафето с хвалби за тази конвенция,как всички ще си се обичаме,никой никого няма да насилва.За статията -на автора пълна шестица от мен.
  • 10 кои са те

    29 3 Отговор
    По данни 86% от българите сме против конвенцията, аз мисля, че са дори 95%... какви хора сте поставили да ви управляват?

    Какво е ГЕРБ? Кой е Борисов? ... и защо тези хора мразят България???

    В Гърция това беше отхвърлено от парламента, без изобщо да натискат народа си, какво ни има на нас?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лили рибката, ние не сме шарани

    22 2 Отговор
    Много точно и аргументирано. За ужас вече пуснаха първият БГ джендър филм "Лили рибката" за едно дете, в чието тяло е заключено момче и момиче и то не разбрано и т.н простотии. Да пазим децата.
  • 13 Голям прос

    12 3 Отговор
    Браво! Много добре казано! Ще ми се някой, който мисли да я ратифицира да го прочете това
  • 14 Рубладжийче

    7 20 Отговор
    Кой е Иво Величков? Този легналия или другия. И това поредния му хипнотичен сеанс ли е? Ясно е, че е от КГБ школата на Кашпировски и изобщо не е чел конвенцията. Както и всички дращещи тук.

    Коментиран от #15

  • 15 толерастче

    14 2 Отговор

    До коментар #14 от "Рубладжийче":

    „Пътят към ада е постлан с добри намерения“, нали?
    Какво ти дава повече тази конвенция от съществуващите закони и норми е въпроса?
    Коя ще е следващата конвенция? Педофилската - на пенсионери с душа на дете, които искат да си играят на пясъчника с другите деца, да се снимат и да разпръсват любовта си свободно в нета или зоофилската - на лелята с лош или никакъв опит с мъжете? А може би смес от двете?

    Коментиран от #16

  • 16 Рубладжийче

    2 14 Отговор

    До коментар #15 от "толерастче":

    Писна ми разни дебили като този да правят имидж и да получават хората. На теб не ти ли писна? Очаквам утре да пишат, че и баба Ванга е била против конвенцията. И там никъде не пише за хомобракове и трети пол,.

    Коментиран от #17

  • 17 толерастче

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Рубладжийче":

    Всеки си има глава на раменете.

    Мен лично повече ме притеснява факта, че над 200 НПО организации с неясно финансиране са подкрепили официално конвенцията плюс това, че една камата платени тролове яко са включени е "дебата".

    Що не се допитат тогава до хората, като не искат да ги почуват? Защо не направят референдум? Защо безмозъчните платени пионки ще лишат от правото на лично мнение и избор суверена в тази "държава" и ще му наложат нещо против волята и правата му?

    Коментиран от #18

  • 18 толерастче

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "толерастче":

    Има няколко текста с двуяко тълкувание - точно те са проблемът! Защо не отпаднат или не бъдат изчистени още в самата конвенция, след като е толкова важна и нужна на обществото?
    Какво е бил Троянският кон всъщност в очите на троянци? Безобидна скулптура?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Любопитен

    0 1 Отговор
    От статията не разбрах защо точно авторът е против конвенцията - нищо от нея не е цитирал!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове