544 3

Министерска поща се напълни с детски писма за ваканция

Други деца предупреждават, че ходят болни на училище и отговорността за последствията ще е на Министерството на здравеопазването

Министерска поща се напълни с детски писма за ваканция
Венцислав Михайлов

Деца затрупаха пощата на Министерство на здравеопазването с искания за грипна ваканция. Пишат дори и стихове.

"Докато децата софийски кашлят и кихат,

плахо плачат и отчаяно питат:

защо няма грипна малко почивка,

кърпичките свършиха, бършем се с покривка,

главите ни пулсират в ритъм опасен

и ваканция, ако няма, резултатът е ясен..."

Този стих е от ученическите писма.

Не съм се сблъсквала с подобни случаи, но съм приятно изненадана, казва Мария Иванова, медиен съветник на министъра, цитирана от Нова телевизия.

Децата са на възраст от 12 до 16 години и в писмата си призовават в последните две седмици МЗ да обяви грипна ваканция. Иначе - в много писма се казва - щели да бъдат "нещастни".

Изненада ни снимка на момиче, снимало се как плаче и отдолу написала: децата плачат за грипна ваканция. Това беше изобретателно, споделя Иванова.

Други излагали аргументи: "грипът навсякъде е един и същ. София и Софийска област са в непосредствена близост, което увеличава шансовете от заболяване. Не е уместно да делите децата".

Други деца предупреждават, че ходят болни на училище и отговорността за последствията ще е на Министерството на здравеопазването.

По данни на МОН от вчера заради обявената грипна епидемия учебни занятия няма в 887 училища в страната. Най-много са в София-град - 276, следва област Бургас - 136. В област Варна всичките 122 училища са затворени. И на трите места грипната ваканция е до 2 февруари. На 5-и и 6 февруари е междусрочната ваканция.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Макаренко
  Отговор
  1 10:07  02.02.18
  Ама направо да обявят края на учубната година и от министерството на всички деца подарък по един айфон с безплатен интернрт...... и после една гьостерица и бем ти истанбулската конвенция ;)
 • неутрален
  Отговор
  2 10:21  02.02.18
  Пак простотии. Заглавието в сайта е, че деца искат ваканция от Тиквата, а съдържанието на статията на автора е, че децата се обръщат към МЗ. Какво се издокарват някои г......ци. Банкя е близко, ходете там!
 • 3 14:34  02.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай