2 370 25

Мъж застреля куче, влязло в двора му

Мартин Христов

Потресаваща жестокост над куче е осъществена в силистренското село "Айдемир". Хора чули воплите на животинката и влезли в двор на къща, където се натъкнали на жестока гледка - кучето Оливър със смъртни рани лежи свито до дупка на ограда, съобщава "Трафик".

Хората веднага подали сигнал в полицията, а междувременно се появил и мъжът, причинил нараняванията на кучето. В кадрите, заснети от благодетелите на животинката, мъжът обяснява безпардонно: "Аз го надупках с вилата, опита се да ме ухапе".

По късно е установена самоличността на мъжа - Георги Георгиев от с. Айдемир, община Силистра.

Според хората, които разказват в социалните мрежи за чудовищното деяние, мъжът е служител на МВР. Те подозират, че кучето е проникнало в двора му и затова той е предприел насилствените действия по саморазправа, които прерастват във варварски акт. Хората са втрещени, тъй като мъжът е оставил кучето буквално в предсмъртна агония.

На мястото е извикана полиция, а кучето е транспортирано във ветеринарна клиника, където е изяснено, че то е разстреляно, а не намушкано с вила. Разпитани са хора в селото, които твърдят, че чули изстрели към 4 часа сутринта на 28.01.2018 година.

На мястото са били представители на организация за защита на животните "Закрила на безгласните". Те изказаха благодарност на ветеринара, който е отворил кабинета си в почивен ден и веднага се е заел с лечението на Оливър.

Кремена Радева, която е председател на сдружението, призовава всеки, който желае да ги подкрепи в борбата срещу жестокостта над кучето Оливър и има информация да подаде сигнал до Районна прокуратура гр. Силистра и началник РПУ гр. Силистра. Вече тече разследване срещу мъжа и се изясняват причините за проявената жестокост.

Според природозащитниците Оливър се оказал невероятно добро същество - изключително любвеобилен и без грам агресия, въпреки случилото се с него.

Силистра / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чеп
  Отговор
  1 11:19  02.02.18
  Кой му е стопанинът и защо не е на синджир?
 • Пеньо
  Отговор
  2 11:19  02.02.18
  Отново кучефилска история! Направо да се просълзи човек! Против жестокостта съм, но докато има безстопанствени, скитащи кучета, ще има и насилие срещу хора и животни! Пропътувал съм хиляди километри в чужди държави! Защо там няма улични кучета?
 • 3 11:22  02.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ххх
  Отговор
  4 11:24  02.02.18
  Ами ще го надупчи я,нима ще изкара децата си или друга част от семейството и ще ги"подари"на кучето...?!Щом има животно собственика е ДЛЪЖЕН да предприеме всички мерки за безопасността на другите граждани,иначе такива"инциденти"няма да са рядкост.

 • гост
  Отговор
  5 11:28  02.02.18
  Със сигурност кучетата са по човечни,за съжаление ние хората сме агресивните.....постъпката на този изверг е наистина потресаваща.Много е лесно да гърмиш по беззащитното животно!
 • Стойне
  Отговор
  6 11:34  02.02.18
  Как може да не го остави да го ухапе?
 • 7 11:47  02.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Къде е границата
  Отговор
  8 11:53  02.02.18
  Къде е границата господа границата която чуждо или бездомно куче не трябва да преминава за да не се стига до такъв инцидент. Ако бяхме в бяла държава същото щеше да се случи и с човек дръзнал да премине границите на чуждата собственост. Виновен е човека ,че се буди от странни шумове в двора си в четири сутринта и заварва всеобщия любимец пумияр в двора му да си шета дори и да не прави бели достатъчно е ,че ми е нарушено спокойствието и от това ще има последствия за животното било то куче , кон ,крава или каквото и да било.

  Коментиран от #13

 • гоги
  Отговор
  9 12:06  02.02.18
  А защо един природозащитник не вземе бездомно куче и да си го гледа в къщи като толкова много ги обичат трябвало да го гръмне в главата кучето и да го изхвърли някъде и никой нямаше да разбере
 • Гост с име
  Отговор
  10 12:23  02.02.18
  "Оставил го в предсмъртна агония" А какво е трябвало да направи - животоспасяваща операция ли? Драги кучкари, кога ще разберете, че да имаш куче е отговорност и трябва да се грижите за тях като спазвате личното пространство на другите хора? Не може да очаквате помиярите ви да се врат дето не им е работа и после да ревете, че сте ги загубили. Поздравявам човека за постъпката.

  Коментиран от #12

 • карим абдул-джаббар
  Отговор
  11 12:29  02.02.18
  А не ве! Стопанинът си е пуснал кучето безпризорно, то влиза в чужд двор с кой знае колко добри намерения, а после що било разстреляно?! Както кучето, така и хора, извършили подобни деяния заслужават същата участ.
 • Да го духа нещастник
  Отговор
  12 12:44  02.02.18

  До коментар #10 от "Гост с име":

  Животните са много по добри от хората
 • 13 12:50  02.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 14 12:56  02.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ххх
  Отговор
  15 12:56  02.02.18

  До коментар #13 от "Тъпаци безброй":

  А когато куче захапе до смърт детето ти,ти му купи килограм кренвирши и се почерпете "за добре свършената работа"
 • Държавата на приматите
  Отговор
  16 13:01  02.02.18
  Съжелявам за кучето,но в случая прочетох че цялата сила и власт на държавата работи като часовник,когато става въпрос за животно.А иначе за беззащитните и болни,бити и убити българи,за тях няма такова внимание и грижи!?
 • БЕЗ ДУМИ
  Отговор
  17 14:06  02.02.18
  като чета коментарите оставам тотално без думи! Как може подобна жестокост да се толерира по подобен начин? Вие нормални ли сте какви сте?? Това ли е начина за справяне с подобен ,,проблем“??? Адекватно ли е реагирано според вас??? Да гърмим наред тогава, Затова сме в това положение-всичко в тази държава се решава по варварски начин..но иначе сме в Европейския съюз........

  Коментиран от #21

 • гост
  Отговор
  18 14:26  02.02.18
  Чудно как Бойко не е пратил хеликоптер да го докарат до София тоя пес.
 • Снежа
  Отговор
  19 15:45  02.02.18
  Няма да се оставя да ме яде чуждото куче обичам животните моето болонка почина на 17 01 2017 г много трудно го преживях но куче което не си знае мястото и ходи подред нощ в двора ми не искам да ви кажа дали бих де замислила над ситуацията .Какво да не искате да го галя с перо или на му спретна баница ....
 • Кака Гинка
  Отговор
  20 19:09  02.02.18
  В никакъв случай не толерирам жестокостта,все едно към хора или животни,но драматично-сълзливия тон на статийката е направо потресаващ.То възмутени граждани,то организации,то полицейско разследване...А защо не пишат така прочувствено за пострадало от куче дете,защо лекарите не тичат да му помогнат - излиза,че едно псе е по-важно,така ли? Народ,който поставя кучетата пред децата си, заслужава кучешката си съдба!

  Коментиран от #25

 • кучето шаро
  Отговор
  21 19:30  02.02.18

  До коментар #17 от "БЕЗ ДУМИ":

  Само" нормални" останаха !

 • 22 19:54  02.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  23 15:04  03.02.18
  милиционер полицай какво да искате от такъв човек
 • гост
  Отговор
  24 15:56  03.02.18
  Животното е влязло в 4 сутринта в частен имот ! По това време на денонощието си е абсолютна тъмница - човечецът е станал събуждайки се от шум в двора ,най вероятно е предупредил ,че ще стреля а шумът от храсталаците или от някое леснодостъпно складово помещение е продължавал и мъжът е стрелял защитавайки собствеността и живота си ! Бил е уплашен и допълнително афектиран - това животно го е изплашило здраво ! Представете си само ситуацията - типичното полу обезлюдено българско село и непрогледната тъмница в 04.00 плюс огромния стрес за човека !!! Сега да заведе един граждански иск за 10 бона за причинените на него и семейството му психически травми срещу безразсъдния стопанин на кучето ! Собственика на животното е виновен ,че не го е вързал ! Ами ако беше нападнало човек скитайки се в тъмницата из село ? Ами ако всъщност е нападнало и този човечец ? Кучетата са хишници и трябва да са винаги вързани ! ! !
 • ХХХ
  Отговор
  25 17:56  03.02.18

  До коментар #20 от "Кака Гинка":

  Ами писаха, само,че не за детето, ами за за кучето писаха прочувствено, че било лошо гледано, недохранено, бля,бля... и някаква зоофилка изявила желание да си го вземе в къщи да си го гледа. То милото като било недохранено видиш ли няма проблем, че изяло едно дете да се понахрани.Нали клетото животно има повече права от човека!

Напиши коментар:


Публикувай