18 114 11

Бермудски бръснар - собственик на bTV!?

Вицепремиерът Валери Симеонов с любопитна теория относно собствеността на медията

Стопкадър: Bulgaria ON AIR
Стопкадър: Bulgaria ON AIR
Мария Атанасова

Последните гръмки теми, които привлякоха общественото внимание, са свързани с ратификацията на Истанбулската конвенция, съдбата на лъвчетата Масуд и Терез и построяването на втори кабинков лифт в Банско. Но всичко това остава под булото на вечния казус – корупцията.

Според вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов няма проблем, който една държава не може да реши, стига, разбира се, да иска да го направи. Властта има всички механизми да промени нещата, ако има смелост и воля, добави той в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Симеонов заяви също , че е подал редица сигнали за злоупотреби до прокуратурата. Той изреди примери с БМФ на братя Домусчиеви, с ТЕЦ "Марица Изток" 2 и с bTV. Вицепремиерът твърди, че ги е подал още преди месеци, но отговор от правосъдния орган няма.

"Възможно е да се сведе корупцията до границите, в които съществува в западните държави. И в Германия има корупция, но е в много по-малки мащаби. Това може да стане, но да се ликвидира корупцията е нелепо. Облагодетелстването е втъкано в подсъзнанието на всеки индивид", поясни Симеонов.

Протестите на екоактивистите в защита на парк "Пирин" не стихват. Според тях построяването на втори лифт отваря вратата за застрояване на почти половината парк.

"От построяването на втори лифт концесионерът няма финансова изгода. Той само ще подобри достъпа до пистите. Това е сходно с пускането на промоция в магазините. Това прави и фирмата концесионер. Хората, които ходят в Банско, ще останат същите, но ще престанат да чакат като говеда на опашка за лифта. С протестите сме свидетели на митингите на лъжата", подчерта вицепремиерът.

Той недоумява защо препоръката му към прокуратурата да се поразмърда с "хъс" към организираната престъпност остава нечута. Симеонов даде и пример с подадени от него сигнали до правосъдните органи за мащабни злоупотреби в енергетиката.

"Много се забавиха нещата със сигнала ми за Български морски флот, свързан с братя Домусчиеви, които искат да спестят едни 55 млн. лв. неустойки по неизпълнение на приватизационния договор. Минали са три-четири месеца. Забавиха се и със сигнала ми за ТЕЦ "Марица Изток" 2. Няма отговор от прокуратурата.

"Повечето телевизии са в офшорна зона. Телевизия bTV е собственост на синджир от офшорни фирми от София през Амстердам та чак до Бермудските острови. На последния адрес пък вместо лъскав офис на международна медийна корпорация, открихме селски фризьорски салон!? Представяте ли си, селски бръснар – собственик на bTV? И тези роптаят за прозрачност и обективност? Офшорката вика дръжте офшорката.

Темата на разговора се измести към Националната служба за охрана. "Още 2015 г. съм изявил позицията си за НСО. Трябва да има служба към полицията, а не да има държава в държавата – със собствен бюджет и никой да не знае какво вършат. С правомощията, които получава от закона, и по начина, по който функционира, НСО е заплаха за висшите хора в държавата", посочи лидерът на НФСБ.

Попитан за Истанбулската конвенция Валери Симеонов поясни, че ГЕРБ не подкрепят гей браковете, но тъй като са голямата управляваща партия попадат между ударите на обществото и на Европа.

"Истината е, че Европа ни натиска, тъй като това ѝ е ориентацията… малко по-модерна. А ние 5 века не сме променели традициите си, нравите си и фолклора си. Но за гей браковете, лъвчетата и подобни теми ли трябва да харчим държавни пари?", попита политикът.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Собственик на бар в Слънчев бряг
  Отговор
  1 15:57  02.02.18
  Валерката е пичага............

  Коментиран от #11

 • Гост
  Отговор
  2 16:08  02.02.18
  Нужници отивай да откриваш нужници.
 • Свръхаз
  Отговор
  3 16:14  02.02.18
  Той открива и ненужници...
 • тЪпЕт
  Отговор
  4 16:27  02.02.18
  Не плямпай тъпак а кажи какво ще направиш само с дрън,дрън не става.

 • Кирка
  Отговор
  5 17:00  02.02.18
  "Облагодетелстването е втъкано в подсъзнанието на всеки индивид", поясни Симеонов. Валерка, аз съм от друг вид, искаш ли да се видим в съда!?

  Коментиран от #7

 • 6 17:30  02.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Мегеле
  Отговор
  7 17:50  02.02.18

  До коментар #5 от "Кирка":

  За други видове форма на материята съд няма. В епруветката на спиртната лампа и после в канала.
 • ДонОцети
  Отговор
  8 17:53  02.02.18
  До кога ще гледаме тъпата опера "Бермудския бръснар" - спрете я !
 • мма
  Отговор
  9 18:06  02.02.18
  Обществена тайна е че btv e собственост на комунетата.Дори обръча от фирми на Доган е под тяхната шапка.Пари,пари- светът е наш!
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  10 21:18  02.02.18
  аз гласувах за него
 • Мамата
  Отговор
  11 12:21  03.02.18

  До коментар #1 от "Собственик на бар в Слънчев бряг":

  Валерката е Стани да седна както и каракачанчето и сие .....

Напиши коментар:


Публикувай