1 044 3

Втори протест за магистрала провеждат във Видин

Полиция и жандармерия блокираха опита на протестиращите

Венцислав Михайлов

Гражданско обединение "Единни за промяна" организира нов протест във Видин. Исканията остават същите - спешни действия за изграждане на магистрала.

Това председателят на организацията Росица Кирова пред БНР.

"Искаме решение на Министерския съвет, в което да е ясно разписано, че започват неотложни, спешни действия за изграждане на магистрала Видин-София и тунел под Петрохан, за което може да бъде направен разчет, график и краен срок на завършване- 2021 година. Не ни удовлетворява казаното от министър Павлова, че видинчани трябва да имат търпение. Ще се прави Ботевград-Мездра. Тя дори не уточни точно кога и как, въпреки че разбрах, че има решение, ще стартират отчуждителните процедури. Това може би означава, че изграждането ще започне следващата година, не се знае кога ще приключи", изтъкна тя.

Организаторите настояват за конкретни ангажименти и мерки от страна на българското правителство. Те ще се обърнат и към Европейския парламент със специална декларация.

"Искаме директно да се свържем с всеки един от тях, ще ги поканим да дойдат до Видин, да минат по този път, да видят как живеят хората в този регион на България, в този регион на Европа", каза Росица Кирова.

Протестът започна от 10 часа отново от булевард "Панония" и продължи при паметника на "Скърбящия войн" и при изхода на Видин.

Полиция и жандармерия блокираха опита на протестиращите да блокират с автомобили пътя към "Дунав мост" - 2.

България


Още по темата

 • Видинско отново на протест

  Видинско отново на протест

  Жители на област Видин излизат на протест за втора поредна събота. Исканията им остават същите – да има решение на Министерски съвет и спешни ...
  3.02.2018
  966
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • барбалан
  Отговор
  1 14:29  03.02.18
  ПОДКРЕПЯМ - европейският път на България минава през ВРАЦА, МОНТАНА и ВИДИН, а не през терминал 2 на летището...!!! ТУНЕЛ и МАГИСТРАЛА до ВИДИН ПРИОРИТЕТНО!!!
 • Дебелия
  Отговор
  2 14:48  03.02.18
  Е79 е блокиран и в двете посоки. От 3чада чакаме на опашка!
 • 3 14:49  03.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай