849 7

Лъвчетата Терез и Масуд заминават за Холандия в неделя

Те имат нужда от специални грижи

Венцислав Михайлов

Двете лъвчета Терез и Масуд, спасени от зоопарка в Разград, вече имат всички документи, за да могат да отпътуват за спасителния център „Фелида” в Холандия.

Това съобщиха от фондация „Четири лапи”.

От Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) са издали транспортните документи, които доскоро спъваха заминаването на лъвчетата. До решението лъвчетата да заминат в спасителен център в Холандия се стигна след поредния протест във вторник и намесата на премиера Бойко Борисов.

Лъвчетата трябваше да бъдат предоставени на община Пазарджик с решение на общинския съвет на Разград, въпреки че преди 3 месеца кметът на Разград Валентин Василев сключи споразумение с „Четири лапи”, която да помогне за намирането на нов дом на общо пет лъва.

Терез и Масуд ще отпътуват от Столичния зоопарк в неделя – 4 февруари, в 10 ч. Те имат нужда от специални грижи.

В спасителния център за големи котки „Фелида” в Холандия за посрещането на Терез и Масуд е готов техният временен дом, съобразен с индивидуалните им нужди – вътрешно заграждение с отопление около 20 кв.м. с лежанки, платформи, пясъчник и допълнително средово обоготяване.

Те също така ще имат достъп до външно заграждение около 30 кв. м., уточниха от „Четири лапи”.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Държавата на приматите
  Отговор
  1 14:48  03.02.18
  Защо не ги осиновиха в комплекса на Домусчиев,дори могат и да интегрират малко цигани???

  Коментиран от #2

 • Камагра
  Отговор
  2 16:50  03.02.18

  До коментар #1 от "Държавата на приматите":

  Бесният Язовец ще го вземат в комплекса на Домусчиев за атракция, така са решили че е 100 процентов материал и искат екземпляр
 • Далаверков
  Отговор
  3 19:46  03.02.18
  „Четири лапи” налапаха доста парички.

  Коментиран от #4

 • Може и да си прав
  Отговор
  4 20:07  03.02.18

  До коментар #3 от "Далаверков":

  Прави си ,налапали са хубаво, ама е редно и те да вземат нещо, веднъж намерихме изостнавени 6-7 кученца в кашон и само те реагираха
 • Гост
  Отговор
  5 20:32  03.02.18
  Голям праз
 • българин
  Отговор
  6 11:40  04.02.18
  Аве Бойко. Надмина и бай Тошо. Аферим.
 • неутрален
  Отговор
  7 22:53  05.02.18
  Боже, Боже!!! Гледам новини -цял ден по всички възможни телевизии - гордата новина за лъвчетата, говори се с патос, с гордост и щастливи усмивки. всичко това е хубаво, не искам да ме разберете неправилно, но ми ставаше ужасно тъжно за многото болни, които не могат да се лекуват, за многото деца, накоито се отказва лечение в чужбина и Ви признавам, че ме хваща яд,че така се случва. Пак казвам, не ме разбирайте погрешно, че съм против лъвчетата- ПРОТИВ СЪМ СКАПАНОТО И КРАДЛИВОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ПРОТИВ СЪМ ЛОШОТО И НЕКОМПЕТЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай