886 3

US семейство дари инвалидни колички за Свищов

Стефанаки Йоанис

Американско семейство дари на община Свищов 100 инвалидни колички и голямо количество помощни средства за деца и хора с двигателни увреждания.

От Дневния център за деца с увреждания в Свищов се свързали с Лидия и Том Отри и споделили, че имат нужда от инвалидни колички, разказва БНР.

Американското семейство, което от години прави дарения за крайдунавския град и фондация от САЩ, откликнали на молбата и дариха за социалните центрове и домове в Свищов 100 инвалидни колички, толкова проходилки, патерици, бастуни и одеяла.

На среща с дарителите кметът Генчо Генчев даде уверение, че помощните средства ще бъдат разпределени според нуждите на потребителите в социалните центрове, за да се облекчи животът на децата и възрастните с двигателни проблеми.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 23:19  03.02.18
  Браво, похвално !
 • Гост
  Отговор
  2 23:32  03.02.18
  Къде сте рУсофили
 • гост
  Отговор
  3 12:18  04.02.18
  И аз исках да даря инвалидна количка, но от социалните не ми я приеха. Защо ли? Защото имали цяла стая с употребявани, не фабрично нови, и никой не ги искал понеже хората, на които им се полагат колички искали само нови, и тези върнати или дарени, но неизползвани, гниели в стаята. Всички искали ново с фактура, така било по закон и "нуждаещите се" не искали друго.

Напиши коментар:


Публикувай