919 1

Пожарната: Внимание! Бурен вятър!

Венцислав Михайлов

В следствие на възникналия силен вятър е усложнена обстановката на територията на София и Врачанска област. По информация на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ към 16:00 ч. днес на територията на столицата са постъпили близо 50 сигнала, повечето от тях за паднали клони и дървета. Спасителни екипи работят по отстраняването им. Те се отзоваха и на съобщение за паднала метална обшивка на покрив на ул "Пиротска" № 3. При инцидента няма пострадали хора, съобщават от пресцентъра на МВР.

На територията на област Враца са постъпили 34 сигнала, а в област Монтана -7 (за гр. Берковица и гр. Вършец). По информация на спешния център във Враца има един пострадал гражданин от паднала ламарина, който е настанен в болница. По последни данни в двете области обстановката се нормализира.

Има подадени и 6 сигнала за паднали дървета и затиснати три автомобила в района на Боровец. За щастие там също няма пострадали, екипи са на място за отстраняване на последствията и освобождаване на колите.

Още вчера, предвид метеорологичната прогноза за очаквани силни ветрове, по нареждане на ръководството на МВР бяха разпратени до кметовете на общините указания за реакция в случай на усложнена обстановка по места.

От ГДПБЗН припомнят основните правила за безопасност при такива обстоятелства:

- Ако сте в къщи, при възникване на смерч или необичайно силен вятър, изключете тока, водата и газта, затворете плътно вратите и прозорците;

- Не оставайте на открито, веднага потърсете място за подслон, защото има опасност от падащи отломки от сградите и други предмети, които могат да ви наранят. Смерчът засяга най-често покривните конструкции и горните етажи;

- Ако сте далеч от дома си, влезте в обществена сграда, подлез, потърсете сигурен подслон.

- Ако сте на път, спрете автомобила на открито място, далеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Потърсете подслон!

- Ако сте на полето или в планината, потърсете ниски места до отминаване на опасността.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Юбряяяяяя
    Отговор
    1 20:19  03.02.18
    Внимание ПРОСТ НАРОД! Я асфалтирайте още някоя магистрала и изсечете някой и друг декар гора, направете още някое огромно сметище около големите градища... КАКВОТО СИ НАДРОБИТЕ ТОВА И ЩЕ СЪРБАТЕ!!!

Напиши коментар:


Публикувай