1 071 4

АПИ: Няма криза с винетките

Около 1,7 млн. годишни винетки за леки автомобили има в търговската мрежа

Стефанаки Йоанис

Близо 3,2 млн. бр. са винетките за различните видове и категории превозни средства в търговската мрежа. От тях около 1,7 млн. бр. са годишните винетки за леки автомобили. Стикери се продават в над 3 000 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Пълният списък на пунктовете за продажба на винетки е публикуван на интернет страницата на АПИ.

Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите, които не са успели да закупят нужния им винетен стикер да сигнализират на e-mail: press@api.bg .

Днес - 4 февруари 2018 г., не е постъпила нито една заявка за винетни стикери от обект за крайна дистрибуция в София.

На 3 февруари са постъпили и изпълнени 3 заявки за годишни винетки за леки автомобили за три търговски обекти в столицата.

За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването й, т. е. ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник и трите почивни дни, то той ще важи до 2 март 2019 г. Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера.

Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.

България


Още по темата

 • Годишните винетки изчезнаха

  Годишните винетки изчезнаха

  Три дни след като изтече срокът за миналогодишните винетки, в голяма част от веригите бензиностанции годишните винетки или са изчерпани, или въобще ...
  4.02.2018
  25 378
  18
 • Последна година лепим винетки на стъклото

  Последна година лепим винетки на стъклото

  Последна година лепим винетки на стъклото на автомобила си, обяви пред Дарик министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. ...
  27.01.2018
  35 602
  39

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кучето шаро
  Отговор
  1 14:05  04.02.18
  Има криза , пари за винетки няма !
 • Баце
  Отговор
  2 20:54  04.02.18
  Купете си винетка от МП Кап. Андреево. Получавате поздрави.
 • Гого
  Отговор
  3 13:51  05.02.18
  Отдъхнах си вече съм спокоен ще мога отново да карам по дупките със стикер да благодарим на нашият диктатор.
 • Шаран БГ
  Отговор
  4 06:55  07.02.18
  Всеки водач/шофьор/ трябва да има до себе си деловодител, който да оправя дУкиментите му - неговите и на каруцата ! То не бяха талони, стикери,данъци, фактури, прегледи, застраховки, знаци,номера...... Големи НОМЕРА ни върти българският бюрократ и чиновник - и наядане няма !! Ще се помъчи някой да опрости нещата, но ще ощети хазната и ще го убият с камъни на сред площад "Народно събрание" в София !!!!

Напиши коментар:


Публикувай