1 677 5

Константин Каменаров: Знам какво може Кошлуков

Стефанаки Йоанис

Аз познавам Емил Кошлуков има-няма 30 години. Няма нужда някой да ме подсеща за Емил Кошлуков. Както помните той беше кандидат за поста, който слава богу аз спечелих. Той е човек с безспорни качества. Едва ли някой ще тръгне да ги коментира в жанра можене, не можене. Той може".

Така генералният директор на БНТ Константин Каменаров отговори на въпроса дали сам е стигнал до решението да назначи Емил Кошлуков за програмен директор на БНТ1 в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Кошлуков и Каменаров бяха двамата основни претенденти в конкурса за шеф на националната телевизия през лятото.

"Не само е практика, има и формална логика, има и ползи. Аз се обадих на Емил има - няма 15 минути след избора", заяви Каменаров и коментира, че "у нас отдавна сме свикнали на нивото в държавата: говори се, че се носи слух. Теории винаги ще има, внушения винаги ще има. Напоследък често ми се случва да цитирам Владимир Улянов, който казва малкото информация е най-злокачественият вид дезинформация", заяви още директорът на обществената телевизия.

Панорама остава в петък

Той коментира и бъдещи размествания в програмата. БНТ ще остане "политематичният канал", в който ще има новини, култура и публицистика. "Предаването "Денят започва с култура" е точно там, където трябва да бъде. То е ценно, много приятно предаване. Единственото нещо, което съм говорил с колегите и те са съгласни, е че искам да намерят начин да го направят раздвижено, лъскаво, динамично", заяви още Каменаров. След назначаването на Кошлуков за програмен директор, екипът на сутрешното седмично предаване го обвиниха в натиск за това какви въпроси да се задават на гостите и как те да бъдат представяни. Тогава Каменаров заяви, че проблемът е комуникационен.

Плановете на Каменаров са БНТ 2 да стане "културно образователен канал". "В обществената мисия на БНТ сме длъжни на хората, които ни плащат сметката", заяви още директорът.

"БНТ HD трябва стане спортен канал. БНТ Свят е канал за нашите сънародници извън границите. Малко по-добре програминиран, но ще остане горе долу това, което е. Философията на този канал да поддържа национален дух и информираност", каза още Каменаров.

Той се е отказал от първоначалната си идея да премести седмичното предаване "Панорама", което сега се излъчва в петък вечер в събота или неделя.

"Панорама", вероятно трябва да кажа, че е страхотно предаване и една от табелите на телевизията и наистина е такова, толкова много години. Моята идея беше, че когато един човек цяла седмица е бил на тръстиката и на бачкане и е смазан от работа, не съм убеден, че в петък вечер му се гледа "Панорама". То не е масово предаване, но не и елитарен формат", заяви още Каменаров.

Обществен съвет е само от безспорни личности

По повод новоназначеният обществен съвет, който ще работи към БНТ, Каменаров заяви, че идеята е в началото да се провеждат регулярни срещи, "ако трябва и всяка седмица". "Защото това са толкова безспорни личности. Безспорни хора с мнение, което безкрайно ценя. Хора, които когато и каквото попитам, няма да ме пощадят с отговора си", заяви още програмният директор на БНТ. В него влизат Боян Биолчев, два пъти ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Харалан Александров, социален антрополог и изследовател и още седем души.

"Тези хора са в най-разнообразни сфери. Става въпрос за едно принципно желание за обсъждане в по-широк формат, за да се избегне да се говори за еднолично налагане на решения.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ads
  Отговор
  1 23:21  04.02.18
  Аз пък знам какво не може. Ами да е водещ.
 • Тръмп
  Отговор
  2 03:43  05.02.18
  Както винаги БНТ е комунистическа и скоро ще цитират нагло Ленин,Сталин и Путин!:)Не е на добре!:)

  Коментиран от #3

 • Коларов
  Отговор
  3 07:00  05.02.18

  До коментар #2 от "Тръмп":

  БНТ НЕ е комунистическа, факт е че обръщат нужното внивание на БСП - малко или нищо
 • Русенец
  Отговор
  4 11:07  05.02.18
  БНТ се опитва да направи нов бърдак със старите кадри, уви не става. В БГ едни и същи хора се въртят на въртележката на властта, само сменят костюмите и ролите и за това сме си все на този хал. Некадърност, вина и престъпления има, ама виновни и наказани НЯМА!
 • гост
  Отговор
  5 11:32  05.02.18
  Публикувано във факти.бг: Кошлуков и Каменаров бяха двамата основни претенденти в конкурса за шеф на националната телевизия през лятото. Като Путин и Медведев!

Напиши коментар:


Публикувай