1 293 9

Шефът на АПИ обяви протеста във Видин за незаконен

Затварянето на главния път донася големи щети на превозвачите

Стефанаки Йоанис

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Дончо Атанасов заяви, че блокадата на международния път Е-79 край Видин е незаконна, предаде БНР. Стотици жители на града за втора поредна седмица се включиха в протест с искане за изграждане на магистрала до София и на тунел под прохода "Петрохан". Международният път остана блокиран за няколко часа.

Затварянето на главния път донася големи щети на превозвачите и на всички, които трябва да ползват това направление. Това е отговорност на организаторите, които имат разрешение за протести само в рамките на град Видин, посочи Дончо Атанасов. Той допълни, че още тази година ще започне строителството на най-тежката част от магистралата, която ще свързва Видин-София.

Шефът на АПИ не уточнява какво точно има предвид под "магистрала", тъй като магистрално трасе от Видин към София не е планирано и не е актуално, за разлика от широко спряганите магистрали "Хемус" и Русе - Велико Търново. Става дума за разширяване на пътя между Мездра и Ботевград, който обаче е само един от проблемните участъци. Ден преди протеста регионалният министър обеща тази година да започне ремонт на най-проблемните участъци от пътя от втория мост над Дунав до столицата. Неотдавна, при подписването на договора за изграждане на тол системата той обеща масови ремонти на пътища и "поне един тунел под Стара планина". В сравнително напреднала фаза са работите около подходите към евентуален тунел под Шипка.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 16:43  04.02.18
  Председателят на АПИ е и техен служител! - Те също плащат данъци и един софийски цървул от държавната администрация трябва да бъде значително по- тих и смирен.

  Коментиран от #5

 • кучето шаро
  Отговор
  2 16:45  04.02.18
  До инж. Дончо Атанасов . Дреме ти на .Я
 • Антикомунист
  Отговор
  3 16:48  04.02.18
  Комунягите се активизираха и почнаха да газят закона с болшевишки протести!:):)
 • батко
  Отговор
  4 16:52  04.02.18
  Нищо няма да направят. Както и никой няма да им построи магистрала.

 • гост
  Отговор
  5 17:13  04.02.18

  До коментар #1 от "Варна":

  По-интересното е ти чий служител си !!! А по темата , с "данъците" на протестиращите (има няма 10 000 със заплати 5-600 лева ) не може се построи и околовръстното на Видин , а за магистрала даже не могат да мечтаят !! А ти колко от другите "плащащи данъци" 2 МИЛИОНА българи попита , дали аджеба са съгласни с техните данъци да се строят безсмислени пътища и тунели ???

  Коментиран от #6, #9

 • Варна
  Отговор
  6 17:32  04.02.18

  До коментар #5 от "гост":

  Данъците драги са едни и същи за цялата страна с изключение на местните данъци и такси. - Останалите влизат в държавният бюджет за да могат да се създават и потребяват държавни услуги! - Аз ще те контрирам с обратното! София до нейното избиране за столица е едно село, чийто белези се виждат и днес по улиците. В тази връзка ти намираш ли за нормално 130 години цялата страна да налива парите си в тъпата София? - Смяташ ли че е по- важно метрото за страната отколкото пътят към Дунав Мост? Намирам за изключително нагло парите на държавата да се харчат защото шопите са решили, че имат нужда повече от всички останали! Не забравяй че държавните служители на практика нямат принос към бюджета на страната, тъй като техните осигуровки, на практика са средства заделени от бюджета на страната! Те са необходимоприсъщ разход, макар че друг е въпроса колко са кърлежите на държавна издръжка в София и има ли нужда от тях? - Този район ли имал шанс да се развие ако нямаше тъпата държавна политика "щом не е свързано с мен и столицата не ме еб#"! - Всички предприятия в този район бяха съсипани именно от държавните чиновници в т. нар. столица! За това е добре да мислиш преди да се изкажеш по темата! - Нужно ли е този цървул да взема заплата към 3 000 лв? - Аз ще отговоря: - НЕ! По същите доводи които ти изтъкваш! - Няма нужда!

  Коментиран от #7

 • Гост
  Отговор
  7 22:44  04.02.18

  До коментар #6 от "Варна":

  Напълно си прав.
 • Гост
  Отговор
  8 22:49  04.02.18
  Шефът на АПИ е същата марионетка, като предшественниците си. (Шуробаджанак )
 • барбалан
  Отговор
  9 22:57  04.02.18

  До коментар #5 от "гост":

  Алооооооо Госта! Ти, който много за данъците се балтавиш.... и дали пътищата и тунелите са смислени или безсмислени.... айде като си толкова вещ кажи, кому беше нужна тая СКОРОСТНА ТАНГЕНТА на СОФИЯ, А??!! Аз плащам данъци като столичанин, ама мене тая глупост ми не требеше и никой не ме е питал... Ама на такива като тебе, май Белград ви е по-на сърцето от Видин...

Напиши коментар:


Публикувай