4 317 13

Тома Томов: Идва нова световна война

До ноември ще стане ясно дали Тръмп ще оцелее

Светослава Ингилизова

Струва ми се, че в следващите 10 – 20, може би 30 години, предстои нова студена война, каза Тома Томов пред бТВ.

„Това, което ние сме преживели, което беше безсмислено, отвратително, което смаза живота на десетки милиони, което съсипа много държави, това вероятно ще се случи, защото еднополюсният момент, когато Америка беше хиперсилата и владееше всичко, свърши. Свърши“, заяви той.

Томов посочи, че в момента има една велика сила – Съединените щати, която е „без съмнение най-могъщата, тя е по-могъща от Римската империя“, но същевременно китайската икономика вече е два и половина пъти по-голяма от японската, пет пъти по-голяма от индийската, осем пъти по-голяма от руската, тя е по-голяма и от цялата еврозона. Тя ще настигне САЩ около 2027 г.

„Тоест голямото съревнование е започнало. И това съревнование ще се води вероятно и с ядрено оръжие. Ние, а нашата страна, участваме в този конфликт и вашето поколение, за съжаление, ще изживее това нещо“, каза Томов на водещия.

На въпрос на какво ще станем свидетели той отговори: „Тази седмица се виждаше какво може да стане“ и припомни предупреждението на Хенри Кисинджър за опасност от предупредителен удар към Северна Корея.

Томов добави, че САЩ са без посланик в Южна Корея от доста време, а последният, посочен за поста, се е отказал, след като му казали, че трябва да изготви план за евакуация при извънредна ситуация. „Там може да станат какви неща“, каза гостът.

За пръв път, аз такова нещо не съм виждал досега, тримата ръководители на разветки, на Главното разузнавателно управление, на ФСБ – Наришкин, Ибортников и Коробов, отиват при Майк Помпейо във Вашингтон. Това не е било досега, каза Томов. Той изтъкна, че в американската Камара представителите е внесен доклад, според който ФБР използва политическа бухалка от Демократическата партия срещу американския президент, т.е. в самите САЩ има много силна схватка. Доналд Тръмп е като риба, към която е насочен харпунът, пръстът е на спусъка и през тази година този спусък може би ще бъде натиснат и ще видим дали Тръмп ще оцелее, или опонентите му ще загубят. Това е много голям въпрос, който ще бъде решен до ноември.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалата
  Отговор
  1 09:59  05.02.18
  Сега последно световна или студена война предстои, че се обърках!?

  Коментиран от #3

 • Народния съд
  Отговор
  2 10:05  05.02.18
  Прогнозирам , следващите 20, 30, 50, 100г...че и 2000г , МОЖЕ да има война !... хаххахахахах , аз по -точна прогноза не съм чел ! Може да отчележа че слънцестоенето след 1 час ще съществува..

  Коментиран от #9

 • 3 10:07  05.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  4 10:45  05.02.18
  И тоя въшльо от как влезна в парламента за много умен взе да се има.

 • Русенец
  Отговор
  5 10:46  05.02.18
  Томов е светъл ум и много информиран човек, но мисля че 2-те еврейски държави САЩ и Русия, разиграват вече 4г. успешен театър, който е насочен да създава работа на военните и да оправдава надпреварата във въоражението. Война няма да има, просто Русия ще фалира за пореден път и същите тези американци ще я спасят с инвестиции.

  Коментиран от #6

 • Kcaniba
  Отговор
  6 11:23  05.02.18

  До коментар #5 от "Русенец":

  Томов е част от кървавата история на България след 9ти септември 1945!Захранен от кървавите ръце на баща си!Комендант на Белене!Позор и срам за България е тоя да открива народното събрание!Позор!Срам! ЛУСТРАЦИЯ!
 • дааааааааа
  Отговор
  7 12:26  05.02.18
  Галеник на съдбата и хвалипръцко.
 • Киро
  Отговор
  8 13:40  05.02.18
  До кога ще се дава думата на изпращялки!
 • 123
  Отговор
  9 15:13  05.02.18

  До коментар #2 от "Народния съд":

  Има се впредвид, че ще продължи 10-30 години. Иначе студената война вече е започнала, ако не си забелязал.
 • Тома Неверни
  Отговор
  10 15:49  05.02.18
  Томчо, ти остаря и като всички други старци реши, че идва краят на света.
 • Гост
  Отговор
  11 16:02  05.02.18
  E, Световна или Студена война. Или Световно-студена на фона на затоплянето на планетата? Днес имаше и друг шедьовър - "Тежкоброниран МТ-ЛБ"(Многоцелеви Транспортьор- Леко Брониран). Знам, че няма да го публикувате, ама вземете на по-сериозно читателите си!
 • hmhmhm
  Отговор
  12 18:00  05.02.18
  Хм последно северна или южна Корея. При ядрена война парите са без значение колкото и пари да имаш няма да ти послужат за нищо. Как разбра че Америка е най-голямата най-силната. При ядрена война няма най силни или най слаби. Ако се изстрелят безразборно много ядрени ракети то това би довело до край на човечеството. Човек издържа до 8 рада замърсяване а това не е много. Това че имаш ядрено оръжие те прави силен т.е можеш да нападнеш във всеки един момент, който си поискаш въпроса са последствията. Ядреното оръжие е много мощно и може да наруши прецесията на земята а това стане ли край с планетата тези отгоре го знаят и най-голямата атомна бомба която е изпробвана 3 пъти удърната въла обикаля планетата земя. Тук няма най-силен въпрос на късмет а ако нещо се обърка всички сме аут.
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  13 02:38  07.02.18
  томов е умен мъж респект въпреки че е твърде емоционален

Напиши коментар:


Публикувай