2 690 9

5-годишно дете е в кома след инцидент на Пампорово

Детето е блъснато от сноубордист

Мария Атанасова

5-годишно дете е пострадало при инцидент в Пампорово. Това съобщиха от Планинската спасителна служба в курорта, съобщи Фокус.

Инцидентът е станал около 13,00 часа. Сноубордист е ударил детето в района на писта Снежанка №6 в Пампорово.

На място веднага са пристигнали линейка и полиция. Детето е закарано в болницата в Смолян и е в кома.

То се е учило да кара ски, когато на пистата преминал сноубордистът, съобщи директорът на ОДП-Смолян старши комисар Николай Димов, цитиран от "24 часа". Ударено е в областта на гърба. То е от Русия и с него е имало ски учител. Било е с родителите си.

Сноубордистът е на около 16-годишна възраст. Преди удара е загубил управление на борда. Пробите за наличие на наркотици и алкохол в кръвта му са отрицателни.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Баси
  Отговор
  1 16:36  05.02.18
  Явно че ще трябва да се разделят по някакъв начин пистите - за малки и по-големи скиори / сноубордисти. Иначе само тъжна статистика трупаме.
 • mediator37
  Отговор
  2 16:43  05.02.18
  Шеста писта е зелена, от най-леките. Сега не знам как е, но от 8-12 януари доста от секторите на 6-та писта бяха затворени и се преминаваше по сектори на червената писта, която я пресича. Но тогава нямаше сняг, всичко беше на изкуствен сняг, много народ на малко писти и беше дискомфортно да се кара, голяма гъчканица. Аз не видях, но приятелите ми тогава са видели жесток сблъсък на две деца скиори. Правилото е задния пази предния. Много е гадно да закараш детето си на ски и да си го върнеш увредено, недай си Боже еди какво си. Дано да го спасят докторите и да се оправи напълно, без последици.
 • Гошо
  Отговор
  3 16:44  05.02.18
  Пробите взели като на министъра!

  Коментиран от #4

 • Гостенин
  Отговор
  4 16:51  05.02.18

  До коментар #3 от "Гошо":

  Живеем в БГ

 • един
  Отговор
  5 17:07  05.02.18
  Болница в Смолян... Боже опази детето! дигайте го и го махайте от там
 • Знаещ
  Отговор
  6 18:47  05.02.18
  Сноубордистите са жестока напаст - по определение борда върви с тревица, пийване и туй-онуй, но и без тях са си опасни - нелогични //за ските/ маневри, седене насред пистата или точно на слизането от лифта, скачане при всеки възможен случай. Забележете,че детето е ударено в гърба, т.е. бордът е бил във въздуха. Решението е отделни писти за скиори и сноубордисти!

  Коментиран от #7

 • Кгкфкф
  Отговор
  7 17:52  06.02.18

  До коментар #6 от "Знаещ":

  Малоумен ли сте? Това, че маневрите са нелогични за скиорите какво точно трябва да означава, че нещо не се разбира? Тревата, пиенето и всичко останало не означава, че си сноубордист. Факта, че седим насредата на пистата и факта, че детето е ударено в гърба (ако сте били на тази писта ще знаете че няма къде да се скача) означава, че просто е имало сблъсък и борда е минал през гърба. Момчето е било новобранец, щом не е успял да си овладее борда и не мисля, че трябва да сипете обвинения по негов адрес. Гъчканицата по курортските писти е факт, за съжаление и такива неща се случват.
 • незнайко
  Отговор
  8 10:30  07.02.18
  Как на писта за учащи се скиори, има сноубордисти. Все още не сме дорасли за тези зимни развлечения !!!
 • Васил
  Отговор
  9 11:54  07.02.18
  Бях спрял на пистата.Внуците ми тръгнаха.Почувствах силен удар.Бях пометен от сноубордист.Натъртвания,счупена щтека.Оказа се че и телефонът ми е счупен.Той навярно ме е спасил от друга травма. На бързия лифт,жена ми падна тежко.Служителите си стояха вътре на топло.На всички други лифтове служителите бяха перфектни. На Мечи-чал,Чепеларе горе на влекчето,служителят си вършеше перфектно работата.Трябва всички да се учат от него.Разбрах че е бивш военен.Да е жив и здрав. Пистите на Пампорово не бяха ясно обозначени. На пистите не се осеща присъствието на скиохраната. Най-добре беше организирано,следенето с таблети да не би някой да мине с фалшива карта.Това че отстрани мрежите са паднали никой не вижда.Триседялковия на малина.Има още какво да се желае по организацията.Чакаш повече от половин час да си купиш билет.Чакаш близо един час на влека.

Напиши коментар:


Публикувай