2 816 9

Искат оставката на енергийния министър

АИКБ, БСК и КРИБ заявиха позицията си срещу Теменужка Петкова

Искат оставката на енергийния министър
Константин Карагьозов

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) настояват за оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. В писмо до медиите те аргументираха искането си с повишаването на цената на тока на свободния пазар.

Според работодателите Петкова е неспособна да се справи с проблемите на сектор „Енергетика” и изостава с реформите. Трите организации критикуват министъра заради нейно телевизионно интервю от 2 февруари, в което изрекла „серия от неистини, което говори или за целенасочено заблуждаване на общественото мнение, или за липса на професионализъм”.

„В интервюто си пред БНТ министър Петкова говори за „свободен“ пазар на електроенергия, върху който държавата не можела да влияе, удобно пропускайки факта, че на същия този „свободен“ пазар на практика участват само две дружества, собственост на държавата, чрез борса, също собственост на държавата”, се казва в изявлението на работодателите.

Те готвят и протест срещу ситуацията в енергетиката. Събитието е насрочено за 28 февруари от 11:00 часа.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Болгар
  Отговор
  1 18:47  05.02.18
  И тя е неспособна като всеки от правителството. Най-трагичен е БокоБ. Каракачанов е светло изключение
 • некойси
  Отговор
  2 18:54  05.02.18
  Критерия по който са назначавани е послушание. За това те не са способни да решават реални проблеми, а да изпълняват и предугаждат желанията на "премиера".
 • Варна
  Отговор
  3 19:02  05.02.18
  То е видимо че няма идея какво прави там! - Така както беше видно, че няма идея какво прави онази кифла Румяна Бъчварова в МВР. Видимо е че и Ангелакова няма идея защото вече втора година и искат оставката асоциацията на хотелиерите и туроператорите. Спомнете си и онзи цървул на икономиката, който отне лиценза на ЕМКО по вече платена поръчка ... За мин винаги е странно колко не виждат хората когато гласуват за онази шайка престъпници ГЕРБ.
 • БУДНАТА СЪВЕСТ
  Отговор
  4 19:19  05.02.18
  И аз искам оставка,ако ще вдигат цената на и без това скъпия ток.Айде малко да ги озаптят тези монополисти.

 • 5 19:38  05.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 20:58  05.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Борис
  Отговор
  7 21:02  05.02.18
  Ако слет това положението в енергетиката се оправи да я подава.Ама не ми се вярва,ако си мислите че тя решава нещо на своя глава се лъжете.
 • Мангала
  Отговор
  8 21:59  05.02.18
  Това са цигански номера на управляващите ,1-во ще увеличат тока , после ще махнат министъра на енергетиката ,все едно тя е виновна за увеличението ,на нейно място ще сложат друг неграмотник и толкоз.....Кучетата си лаят , кервана си върви
 • ток
  Отговор
  9 11:51  08.02.18
  Тази е некомпетентна.Трябват хора с опит и качества.

Напиши коментар:


Публикувай