926 0

Отмениха грипната епидемия в Софийска област, Бургас и Видин

Удължени са грипните епидемии в Монтана и Русе

Отмениха грипната епидемия в Софийска област, Бургас и Видин
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

От днес, 5 февруари 2018 г., се отменя грипната епидемия в областите Софийска област, Бургас и Видин. На територията на трите области отпада забраната за провеждане на детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и поставянето на имунизации. Грипната епидемия се отменя и на територията на община Габрово. На територията на община Сливен грипната епидемия се отменя от утре, 6 февруари 2018 г.

Заради висока епидемична заболяемост грипната епидемия на територията на област Монтана се удължава до 11.02.2018 г. Занятия във всички учебни заведения в областта се преустановяват до 09 февруари, включително.

Удължена е и грипната епидемия на територията на област Русе. Учебните занятия в областта се възстановяват от 07.02.2018 г. Всички останали противоепидемични мерки остават в сила до второ нареждане.

С цел ограничаване на заболяемостта от грип на територията на общините Свиленград и Тополовград от 6 февруари 2018 г. до 9 февруари 2018 г., включително, се преустановяват детските и женски консултации, имунизациите и профилактичните прегледи, плановите операции и свижданията в лечебните заведения.

България


Напиши коментар:


Публикувай