7 Февруари, 2018 08:39 1 282 3

МВнР: Работим по казуса със задържания в Атина българин

  • мвнр-
  • българин-
  • сграда

Имаме много случаи, в които се получават фалшиви сигнали, не само в Гърция, но и в много други държави

След получаването на сигнала вчера, по изрично настояване на министър Екатерина Захариева, която е безкомпромисна в това отношение, започна щателна проверка на случая. Ако се докаже, че някой от консулската служба не си е свършил работата, ще има сериозни наказания. Това каза по телефона за БТВ Димитър Арнаудов, директор дирекция "Консулски отношения" в МВнР.

Той коментира вчерашния разказ на Адреана Стоянова, която разкри, че съпругът й Йордан Стоянов от три месеца е задържан в затвор в гръцката столица Атина, а от българското посолство никой не й оказал помощ. "В консулската служба на посолството в Атина е получен сигнал. На госпожата е било обяснено, че трябва да предостави писмен сигнал, в който да обясни цялата фактология. Такова писмено обяснение не е било изпратено. Въпреки всичко, днес в 10 часа сутринта, по настояване на министър Захариева, в посолството ще се проведе среща между временно изпълняващия длъжността на посланик и съпругата на задържания българин.

Гърция е трудна държава за работа, защото там има голяма българска диаспора. В момента в Гърция има 400 задържани българи. Тема на обсъждане е да се увеличи персоналът на посолството в Гърция, заради многото наши съграждани там. Имаме много случаи, в които се получават фалшиви сигнали, не само в Гърция, но и в много други държави. Точно поради тази причина е хубаво всеки, който е подал сигнал, да се легитимира с личната си карта и за това се изискват писмени обяснения", разкри дипломатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един там

    6 0 Отговор
    Налагало ми се е да се обръщам към наши консулски служби в чужбина и да ви кажа съм отвратен. Там с конкурс за наглост ли ги назначават не зная. Много нагли, некомпетентни и с високо самочувствие служители. Телефоните за връзка в повечето случаи не се вдигат изобщо. Или трябва с дни целодневно да въртиш, за да благоволи някой служител да си наруши царското спокойствие и да ви вдигне. Вдига ви и започва да се държи така все едно сте му изяли десерта. Накрая ви казва да дойдете на място. Това, че се намираш на 400-500 км изобщо не го вълнува. Ама дали си на работа, доли имаш възможност е все тази. За дребни и елементарни неща говоря, които и по телефона могат да се свършат.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 височества

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "един там":

    Много си прав, но не забравяй че те не са пратени там за да помагат на сънародници, а са на нещо като екзотична почивка с елементи на работа и то когато някой шеф ги посети или поканят на прием в друго консулство или посолство ? Така че по възможност оправяйте се сами и не ги безпокойте
  • 3 Дедо Грую

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "един там":

    Абсолютно си прав! И аз имах проблеми с "наЩе" самунджии в Германия. Държат се арогантно, възмутени , че съм дръзнал да им наруша рахатлъка на дюмбелите. Най - безочливо ми заявиха да съм дойдел след два дни и тнт и тнт. А от петък до понеделник какво ще правя не им пука, при това бяхме около 10 човека и пътувахме от Лудвигсхафен до миризливото ни посолство тогава в Бон.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове