714 5

Борисов посрещна Рюте с нестинари (СНИМКИ)

Мария Атанасова

Премиерът Бойко Борисов публикува във Фейсбук снимки от неофициалното посрещане на премиера на Холадния Марк Рюте.

От кадрите, качени късно снощи, се вижда, че двамата са в механа, в която Борисов показа на холандския си колега стари български обичаи - посрещане с питка и нестинарство. Показва му също и българска гайда.

Вчера Рюте беше на посещение у нас, за да обсъди с Борисов разширяването на Шенгенското пространство. Очакванията, че Холандия е смекчила позицията си и вече е готова да гласува "за" влизането на страната ни Шенген обаче не се оправдаха.

"Подкрепяме България напълно да се присъедини към Шенген. Искаме да похвалим усилията по отношение на прилагането на необходимите политики и промени, за да се реализира това. Но работата още не е свършена, изисква усилия на много участници в процеса", каза холандският премиер.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 12:37  07.02.18
  Тоя трябваше с ритници да го посрещнем! България и Румъния трябва да сложат вето на назначението което му гласят в еврокомисията. Заради тоя амбриаж не можахме да влезем в Шенген.
 • бббббб
  Отговор
  2 12:49  07.02.18
  Много ми е интересно,Борисов дали е отхапал от питката или не е спазил отново традицията ??? Набутвайки парчето в устата на подаващата девойка .

  Коментиран от #4

 • бай Тодор
  Отговор
  3 13:19  07.02.18
  Ресторант "Воденицата" е класика още от Тошово време!
 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 13:32  07.02.18

  До коментар #2 от "бббббб":

  Какво само спамите дали отхапал или неотхапал, явно си нямате други проблеми
 • Шенген през крив макарон
  Отговор
  5 17:19  07.02.18
  Водещите държави на ЕС не са идиоти ! На всички им стана ясно отдавна КОЙ контролира Правосъдната ни система и задава дневния ред на Президентската ни и на Изпълнителната ни власт ! Как да имат доверие в Прокуратура, която сверява часовника си с Кремълската чайка, която не е вкарала в затвора нито един крупен организиран мафиот и нещо повече - която служи като бухалка за разправа с неудобните политическ и опоненти ?

Напиши коментар:


Публикувай