2 298 5

В Плевен спасиха шофьор с хематом

Мъжът припаднал, докато шофира и веднага бил извикан екип

Венцислав Михайлов

Бърза и адекватна реакция на екип от Университетската клиника по неврохирургия към болница "Д-р Георги Странски" в Плевен спаси живота на 66-годишен мъж, съобщи пресцентърът на държавното лечебно заведение.

Мъжът припаднал, докато шофира и веднага бил извикан екип на ЦСМП. В Спешното отделение установили тежкото състояние на пациента, който изпаднал в кома.

Имаше голям хематом в главата, разбрахме, че веднага трябва да оперираме, защото иначе щеше да почине скоро, поясни доц. д-р Илия Вълков - началник на клиниката.

Операцията по премахване на хематома е извършена от неврохирурзите д-р Младен Овчаров и д-р Николай Василев и анестезиологът д-р Катя Любенова е била 2 часа.

Доц. Вълков коментира, че случаят е пример за бърза и адекватна реакция от страна на много медици по веригата - ЦСМП, Спешно отделение, отделение по образна диагностика, лекарската преценка и последвалата спешна животоспасяваща операция, тъй като подобен хематом с големи размери застрашава живота - възможността човек да почине е над 52 на сто. Благодарение на навреме осъществената операция и 11 дни комплексни грижи, включващи реанимация, консервативно лечение и рехабилитация, пациентът е изписан в добро общо състояние.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 21:35  07.02.18
  Браво, за професионалната намеса!
 • hmhmhm
  Отговор
  2 21:47  07.02.18
  Поклон за добре свършената работа
 • БАЙ МИЛЕ
  Отговор
  3 07:17  08.02.18
  БРАВО...!!!!!!!
 • Русенец
  Отговор
  4 10:45  08.02.18
  Плевенчани доказват, че добра медицина може да има и извън София ! Браво и все така смело да вървят напред ! Много русенци са спасени в Плевен !
 • Bella
  Отговор
  5 12:50  08.02.18
  Най-добрите неврохирурзи!!

Напиши коментар:


Публикувай