683 4

Съдят холандец, причинил смъртта на моторист

Стефанаки Йоанис

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу холандски поданик, постоянно пребиваващ у нас, причинил катастрофа със загинал моторист.

Катастрофата станала около 20 часа на 8 юли миналата година, на кръстовището на булевард „Владислав Варненчик“ и ул. „Бенковски“. Чужденецът управлявал „Хюндай Теракан“ и възнамерявал да направи ляв завой към ул. „Д-р Пискюлиев“.

Въпреки обективната възможност да види насрещно движещия се по булеварда мотор „Хонда"-CBR 600, при зелен сигнал на светофара той отнел предимството му и последвал фатален за мотоциклетиста сблъсък.

Ако бъде признат за виновен, водачът на автомобила може да получи наказание за причиняване на смърт по непредпазливост, за което се предвижда лишаване от свобода за срок от 2 до 6 години, както и лишаване от право да управлява МПС.

Според обвинителната теза обаче съдът трябва да прецени и ролята на жертвата. Мотористът се е движил с повече от 80 км/ч и е влязъл в забранен за мотоциклетисти пътен участък – отрязъка на бул. „Владислав Варненчик“ от ул. „Бенковски“ до бул. „Съборни“. Това негово поведение на свое основание е допринесло за причиняването на произшествието, смятат от прокуратурата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • моя страна моя България
  Отговор
  1 15:30  07.02.18
  абсурд да го осъдят на нещо повече от условна присъда и някаква малка кръвнина
 • Умозаключител
  Отговор
  2 16:42  07.02.18
  Ами по тарифата за чужденци, за ритник в главата глобата е 4000 лв. За смърт предполагам ще е двойно повече.
 • YAMAHA
  Отговор
  3 16:43  07.02.18
  Ако беше Българин убил мотоциклетист холандец в Холандия щяха
 • 123
  Отговор
  4 16:33  09.02.18
  Абсурди, Този измислен знак можеш и да не го збележищ ако караш в лявата лента а от дясно ти върви наример автобус, няма как да видиш знака. По важното е, че ако го видиш!!!! какво? рязко завиваш в дясно и пак те мачкат. Мисля че този знак виси от преди 100 години и идеята е двутактови машини да не минават покрай пощата или БТК и да смущават хапаратурата. В обратгната посока няма забрана. Но колегите с CBR R1 RR и подобни изтребители трябва да внимават на такива места!

Напиши коментар:


Публикувай