1 276 4

БНТ с нов шеф на новините

Мартин Христов

Уляна Пръмова ще заеме на 9 февруари поста на директор на дирекция "Информация" в Българската национална телевизия /БНТ/, съгласно приетото днес решение на Управителния съвет. Това съобщиха от пресслужбата на БНТ.

На тази позиция тя ще отговаря за развитието на новините, публицистиката и информационните формати на обществената телевизия.

Пръмова е била генерален директор на БНТ два мандата от 2004 до 2010 г., както и директор на дирекция "Информация" в обществената телевизия.

Професионалната й биография включва още завеждащ редакция "Студио БТА" в Българската телеграфна агенция, управляващ директор в телевизия ВВТ, създател е на новините на телевизия "Ден", както и ръководител на отдел "Вътрешна политика" във в. "Континент", кореспондент на БНТ и БНР в Женева и Виена.

Журналистическата й кариера започва в БНТ като международен редактор. Уляна Пръмова е завършила Девета Френска езикова гимназия в София, италианска филология в СУ "Св. Климент Охридски" и гръцка филология в Атина. Владее френски, италиански, гръцки, английски, немски и руски език.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай Тодор
  Отговор
  1 16:06  07.02.18
  ДА ЖИВЕЕ БКП!!!
 • 2 16:11  07.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ТВ ЗРИТЕЛ АНАЛИЗАТОР
  Отговор
  3 16:27  07.02.18
  АМАН! ПАК ЛИ ТАЯ ПРЪМОВА СЕМКА.... НЕКАДЪРНИЦА. БЪЛГАРСКАТА СОЦИОПАТИЧНА ПАРТИЯ ПРАВИ С НЕЯ ОПИТ ЗА РЕСТАВРАЦИЯ НА БКП!
 • Реалист
  Отговор
  4 01:19  10.02.18
  Уляна - чисто българско име, също като Ленин.

Напиши коментар:


Публикувай