1 128 4

Кабинетът отпусна 31 млн. лв. на БДЖ

Средствата се предоставят на холдинга за погасяване на задължения

Кабинетът отпусна 31 млн. лв. на БДЖ
Константин Карагьозов

Правителството одобри допълнителни плащания от централния бюджет към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в размер на 30 946 000 лв., съобщиха от правителствената пресслужба.

Сумата ще бъде предоставена на „Холдинг БДЖ“ ЕАД като възмездна финансова помощ, която следва да бъде възстановена до 28 декември 2020 г. Средствата се предоставят на холдинга за погасяване на задължения по Втория облигационен заем, сключен през 2007 г.

В същото време правителството взе решение да прехвърли имоти на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. От публична в частна държавна собственост се променя статутът на два поземлени имота - те се намират в междугарието София – Калотина Запад и нямат функционално и технологично значение за сигурността и осъществяването на железопътните превози.

Решението дава възможност на компанията да се разпорежда с терените и така да реализира необходимите за подобряване на финансовото ѝ състояние приходи.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 21:02  07.02.18
  Футболистите от БДЖ ще заблажат ли?
 • Синдикат на Ало измамниците
  Отговор
  2 21:22  07.02.18
  Кабинетът отпусна 31 млн. лв. на БДЖ Средствата се предоставят на холдинга за ..............да бъдат откраднати.
 • Koko
  Отговор
  3 06:48  08.02.18
  Айде сега започвайте да разпределяте, то БДЖ не е болница за него има. Освен на Топлофикация, някоя банка, за евроПрецедателството, НДК - нека да се отпуснат и пари за Банско, Македония, Западните Балкани, Меркел, Шулц и некоя Агенция(по избор). Нема проблем: Българския народ си е плащал, плаща и ще плаща. Къде от такса смет, къде от пенсионен фонд, къде от здравни осигуровки.После и за лотария НАП, за некоя реклама на събитие, за некой джендър.....Ми що пишете че сме бедни бе, аз такова нещо не виждам
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  4 00:22  10.02.18
  колко крадаха от това БДЖ Във Варна окрадоха всички локомотиви и депото вагони всичко Имаше няколко локомотива Людмила и Шкоди всичко се окраде и наряза най вероятно

Напиши коментар:


Публикувай