2 218 3

Виктор Николаев гузен заради Кирчо Киров

Водещият изпитвал угризения, че има вина за разследването срещу бившия шеф на разузнаването

Милена Трачева

Виктор Николаев се появи гузен в ефир. По време на интервю с бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров, той сподели, че много му тежи фактът, че в момента генералът е подсъдим заради думи, казани в студиото на сутрешния блок.

"Тежи ми, ако интервюто, което направихме тук, се смята за престъпление. Вие тогава ми казахте, че сте имали среща с техния разузнавач. Това ли е класифицираната информация, която сте издали и заради която в момента ви съдят", запита водещият.

"Нека не ви тежи на съвестта. Аз съм преценил добре какво мога и какво не мога да кажа. Няма нищо класифицирано в това, което аз съм произнесъл пред вас в студиото. Няма да коментирам присъдата, която ние ще обжалваме. Твърди се, че това, което съм казал тук е било класифицирана информация", каза Кирчо Киров.

„Зная кои са поръчителите на действията срещу мен и техните политически ментори. Подготвил съм комплект документи с конкретни данни за това, което става. Депозирал съм ги на сигурно място, защото се опасявам, че нещо може да се случи с мен или с членове на моето семейство”, каза още в ефира на Нова Телевизия бившият шеф на Националната разузнавателна служба, който получи присъди от 10 и 15 години затвор по обвинения за присвояване на общо 10 млн. лева от бюджета на разузнаването, като изписвал суми за несъществуващи специални операции.

Броени дни по-късно генералът беше осъден на две години условно заради разгласяване на държавна тайна. Причината – в ефира на „Здравей, България” той споделил, че е разговарял с висши служители от Техеран за случая на осъден на смърт българин в Иран преди години.

Той обясни, че въпросните събрани от него документи ще бъдат предоставени на наши и чужди медии, както и на партньорски служби, когато самият той прецени за необходимо.

"Радвам се, че Живко Русев и жив и здрав. Истинската класифицирана информация, която се съдържа в един документ по никакъв начин не е станала обществено достояние. Този случай преди се радваше на широк медиен интерес", добави той.

Кирчо Киров се извини на президента Георги Първанов затова, че имената им са били свързани.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 15:49  08.02.18
  Това противно момченце Виткур, отдавна трябваше да го махнат от Нова ! Безкрайно некомпетентен и противен, манипулатор и подлизурко.
 • гост
  Отговор
  2 16:14  08.02.18
  Ще стане като с Мишо бирата 2.
 • ЕХА
  Отговор
  3 09:43  09.02.18
  10 млн. лева, що се сте толкова дребнави,братя българи, други взеха милиарди. А аз пък сетих за онова тъпо момче което изнесе покъщнината от едно жилище, и бил възмутен защо соб-ка го гони и търси чрез полиция.за един телевизор..Прав е, ще занимавате органи на реда с дребна кражба..едни 100лв. брей...

Напиши коментар:


Публикувай