945 6

Проверяват Сидеров за конфликт на интереси

Мария Атанасова

Антикорупционната комисия да провери депутата Волен Сидеров, искат от Антикорупционния фонд (АКФ).

В открито писмо до медиите от АКФ пишат, че са сезирали новия антикорупционен орган за това, че Сидеров не е декларирал конфликт на интереси.

От фонда обясняват, че той е регистрирал търговско дружество през октомври 2017 година, като не е спазил едноседмичния срок за неговото деклариране. Ако бъде потвърдено от комисията, нарушението води до глоба между 1000 и 3000 лева, както по новия антикорупционен закон, така и по наскоро отменения, уточняват от фонда и излагат фактите, с които разполагат:

На 3 октомври 2017г. Волен Сидеров е станал учредител и съдружник в търговско дружество „Галерия Стил“ ООД с ЕИК 204796970. Видно от информацията, публично достъпна в Търговския регистър, г-н Сидеров притежава мажоритарен дял от дружеството в размер на 75 дяла (от общо сто). Дружеството е с деклариран предмет на дейност в областта на търговията с произведения на изкуството и свързани с тях дейности.

При извършена проверка в публичните регистри беше установено също, че последната подадена декларация от народния представител е с дата 28 април 2017 година. “Към настоящия момент тази декларация е непълна и не отразява коректно имущественото състояние на народния представител в нарушение на чл. 39 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, а така също и в нарушение на чл. 15 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (седемдневен срок за деклариране на промени в обстоятелствата) до неговата отмяна”, се казва в изготвения от правния център на Антикорупционния фонд сигнал.

Според юристите на фонда към настоящия момент със своето бездействие Волен Сидеров продължава да осъществява състава на административно нарушение.

В края на миналата година от пресцентъра на партия "Атака" съобщиха, че Сидеров е открил своя собствена галерия заедно съдружника си и приятел Светлин Гугов.

Галерията е наречена "Стил" и се намира на адрес ул. "Граф Игнатиев" 31. Изложените картини в нея ще са под надслов „Художници без граници”, а идеята на Сидеров е на обществеността да се покажат творби на български класици модернисти от световна величина, се уточнява в съобщението. Сред тях са Жорж Папазов, Жул Паскин, Борис Георгиев, Христо Явашев, Иван Милев и Сирак Скитник.

В изложбата са включени и картини от личната колекция на Сидеров.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  1 18:12  08.02.18
  Кога най-после ще го вкарат в Карлуково тоя психар?!
 • Гостенин
  Отговор
  2 19:14  08.02.18
  Като говори против ИК .....!
 • 123
  Отговор
  3 19:33  08.02.18
  Без да чета статията , той си е за затвора!
 • дада
  Отговор
  4 23:50  08.02.18
  Заслужава да му спукат задника.
 • 5 18:21  09.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 00:51  10.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай