1 534 9

Деца пребивали редовно старец, крадат му храната от чинията

Добри Василев е бил насилван и ограбван почти всяка седмица

Мартин Христов

88-годишен мъж е бил пребит и ограбен в хасковското село Узунджово. Вчера в 17.30 часа в полицията е бил подаден сигнал от 57-годишна жена от Стара Загора. Тя била информирана от жената, която се грижела за възрастния й баща, че го е намерила в дома му със следи от насилие – синини по лицето и ръцете.

Добри Василев е бил насилван и ограбван почти всяка седмица, съобщава haskovo.net. Понякога и два пъти седмично. Насилниците били предимно хлапета от близкото училище, но имало и по-възрастни. Това казаха младежи от махалата, които често наблюдавали насилието над възрастния човек. Побойниците му вземали парите, дори храната, която му носели вкъщи.

Бай Добри обущаря, както го знаят в селото, е напълно глух, не е добре психически, има старческа амнезия, разказаха хора от Узунджово.

Тази сутрин от полицията съобщиха, че вчера жената, която се грижи за него, го е намерила в дома му с белези от насилие – синини по ръцете и лицето. Изпратената оперативна група установила, че от къщата на стареца липсва телевизора.

„Телевизорът не се използваше, стоеше там като шкаф. Дори не знам дали работеше“, каза пред репортери Мария Бончева, която се грижи за стареца. Тя обясни, че възрастният човек дори не можел да си служи с дистанционното, затова махнали телевизията.

Миналата година починал синът на стареца, който също имал психически проблеми. Това съвсем съборило бай Добри. Той има дъщеря, която живее в Стара Загора.

„Преди Нова година тя го взе при себе си, но той издържал само три дни и тръгнал да се прибира в Узунджово”, разказа Бончева. Тя не е съвсем сигурна дали вчера старецът наистина е бил нападнат и ограбен.

„Той много често се появяваше насинен. Има работилница в ъгъла на двора си. До нея, на улицата, често се събират хлапета от близкото училище. Пушат ли там, какво правят, не знам. Старецът ходи да ги гони с една пръчка и си търси белята”, каза още Бончева.

По лицето на бай Добри днес наистина личаха следи насилие. Имаше и превръзка на лявото ухо. Старецът обаче е напълно глух. Съвсем любезно благодарил за интереса към него и възпитано пожелава на репортерите хубав ден.

После се прибрал вкъщи и в самотата си. До следващия побой.

Хасково / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Шиле
  Отговор
  1 18:34  08.02.18
  не са яли шамари като малко за тва
 • гост
  Отговор
  2 18:42  08.02.18
  Ами крайно време полиция и съд да се задействат и такива малки побойници да ги натикат в поправителни училища и да ги научат на ред и дисциплина със бой или да им се режат ръцете при повторен подобен акт. Обществото се напълни с подобни лайнета и е време да се помисли и за мирните хора които стават техни жертви , но да не забравяме че и ние остаряваме и ще сме потенциални жертви или свидетели на подобни грозни актове.
 • qqqqqq
  Отговор
  3 18:43  08.02.18
  На 88 години е и взема пенсия. Трън в окото на управляващете. То и полицай да му сложат, те ще го набият. Искам американски закон за нашата полиция.
 • чичо Гошо
  Отговор
  4 18:43  08.02.18
  Деца ли? Ръждиви ли? Полиция има ли? Държава има ли? Май много чакаме!

 • МВР
  Отговор
  5 19:07  08.02.18
  Не са хлапета а са ЦИГАНИ, аз познавам подобен старец който оставиха инвалид, а такива набези има по 15-20 всеки ден, старците ги е срам да кажат в полицията че са ги били малолетни.
 • Патриот
  Отговор
  6 19:39  08.02.18
  Цигани! Иначе до сега да ги бяха изловили... и осъдили. Гарантирано от ГЕРБ!!!
 • гост
  Отговор
  7 19:56  08.02.18
  Помня един ден когато бях малък, и пътувахме заедно с баща ми, не отстъпих място в градския автобус на една старица. По точно аз го отстъпих но се инатях и правех физиономии, въпреки че ми беше обяснявано много пъти преди това. След половин час, в къщи, ядох такъв бой, който помня и до днес. Днес съм безкрайно благодарен на родителите си за възпитанието което имам. Вие си правете изводите.
 • чернобил
  Отговор
  8 21:30  08.02.18
  Е затова се радвам,че след стотина години няма да замърсяваме генофонда на планетата!Дори животните имат уважение към старите!
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  9 00:26  10.02.18
  е сигурно снимали филм децата като брус ли джеки чан силвестър сталон и ван дам

Напиши коментар:


Публикувай