794 9

Илия Кузманов: Зачестяват нападенията над полицаи

В Ихтиман имало "въставане" срещу държавата

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Венцислав Михайлов

През последните 2 години има повече от 200 инцидента с агресия срещу полицаи. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” по бТВ Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Той посочи, че в тази статистика влизат както вербални нападения, така и случаи, приключили с телесни повреди.

Във връзка с полицейската акция в Ихтиман и предшествалото я нападение над униформени в ромската махала, той беше категоричен: „Има една общност, която въстава срещу правилата и законите на държавата, това не може да бъде толерирано”.

Той не се нае да коментира клипа от полицейското управление в града, на който се вижда гавра със задържан, но отбеляза, че „има граждани, които пристигат в районното управление в състояние, което е доста нелицеприятно и, без да бъдат подлагани на подобно унижение, се държат по подобен начин”.

Кузманов посочи, че заедно с колегите си от други държави са започнали инициатива за общоевропейски полицейски стандарт, който включва обслужване на гражданите, заплащане и екипировка. Именно в тази връзка е изследването, според което 65% от униформените са недоволни от своите кубинки. По думите на полицейския синдикалист обувките са стар модел, който не е функционален и, в крайна сметка, пречи на полицая да бъде полезен.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хоя
  Отговор
  1 09:08  09.02.18
  малко ви е. И а ви е*ът, както правят с народа от има няма 30г!
 • Гост
  Отговор
  2 09:46  09.02.18
  А приказката за лъжливото овчарче знаете ли я? Дето овцата уж скъсала пагона на овчарчето и след това, овчарчето извикала подрепление за свидетели ... тъй де за подкрепа в тъй създалата се овча ситуация. След това набедили овцата, че рипала на овчарчето. Никой на никой не вярва вече в тази държава и това е пътят към погубването ѝ, който сами си начертахме. И полицаите са чертали дебели линиии в този път.
 • 3 09:59  09.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ман Го
  Отговор
  4 10:05  09.02.18
  Циганите нападат,защото знаят,че са толерирани. Такава им е семката.

 • За Кон
  Отговор
  5 10:24  09.02.18
  Евала на на ихтиманският началник,че застана зад подчинените си! Обичайната практика щеше да е наказания за полицаите, че си вършат работата. Знаете ли,че преследването с полицейски автомобил е ЗАБРАНЕНО ?! Имам предвид в България..
 • 6 10:52  09.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ЗДП
  Отговор
  7 12:50  09.02.18
  Дайте почивка вече на тема полицаи, все нещо искат чепика ги стяга, шапката ги стяга, предостатъчно и незаслужено им дадоха . Другите които не са полицаи какво да кажат, лекари, инженери, работници и пр.
 • 8 21:20  11.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бате СЕР ГЕИ
  Отговор
  9 07:56  12.02.18
  Малко ви е, когато маймуните направят някои пореден золум, и народа се дигне срещу гетото ,пак правете кордон да ги пазите.

Напиши коментар:


Публикувай