778 6

Българинът застрахова най-често колата си

Мартин Христов

Най-масовите застраховки в България са автомобилните, което не е изненада и е тенденция през последните години.

Основно перо е застраховката „Гражданска отговорност“ заради задължителния й характер, както и застраховките „Каско“. Застрахователната култура на българина е приоритетно насочена към обръщане на внимание на автомобила си, но ръст вече за забелязва и в други сфери.

Това каза Жени Ангелова, директор в застрахователна компания пред телевизия "Блумбърг". Според нея, през миналата година прави впечатление ръстът при имущественото застраховане.

Една от причините за това са благоприятните условия за взимане на ипотечен кредит, но също така и това, че хората все повече обръщат внимание на недвижимото си имущество в светлината на честите природни бедствия през последните години.

Ръст бележат и застраховките „Живот“, като причина за това донякъде са ниските проценти по депозитите в банките, както и това, че като цяло не сме запознати с по-алтернативни форми на инвестиции, което прави подобен вид полица добре приета като инструмент за създаване на сигурност.

Ръст има и в здравните застраховки, като тук преобладават тези, правени от компании за техните служители, като това все повече се превръща в инструмент за задържане на кадри. Покачване има и в бизнес застраховките.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Шматка
  Отговор
  1 10:12  09.02.18
  Застрахова защото е задължителна.

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  2 10:56  09.02.18
  Не е задължително каското на МПС, изключвам лизинг. Но най-много се прави каско на кола, а не на жилище, вещи или живот. Всеки с каско на МПС е по-склонен да дава по 1000лв годишно за колата си отколкото 100лв за жилището и живота си взети заедно.
 • Гост
  Отговор
  3 10:57  09.02.18

  До коментар #1 от "Шматка":

  Задължителна за тези дето имат доходи! Не ми се вярва мангала да плаща! Ко ша му земат, голия задник или колибата строена на общинска земя? Или ще му спрът тока и помощите?
 • точно тъй
  Отговор
  4 10:59  09.02.18
  Много правилно написано "Българинът" а не българските граждани!
 • Гадното
  Отговор
  5 12:15  09.02.18
  Гадното в случая е че за българина колата е най-големия актив.
 • гощо
  Отговор
  6 19:47  11.02.18
  Сега си продавам колата! После взимам един кокЪл на който само гражданска и съм им ...................на тия кръвопийци!

Напиши коментар:


Публикувай