1 705 8

БСП и ДПС се скараха за КТБ

Законопроектът предвижда също обявяването за нищожни на всички заличавания на учредени обезпечения

Стефанаки Йоанис

БСП и ДПС се скараха за закона за КТБ. Червените не подкрепят идеите-противоречили на някои други закони. Хамид Хамид, който е съвносител се ядоса. Кажете си личния интерес, призова социалистите. Той видя едни и същи тези, изказвани от ляво и от "крадеца", който се криел в Белград, намеквайки за Цветан Василев.

Хамид дори определи тезите на левицата като щуротии. Социалистите пък припомниха, че Цветан Василев е награждаван за банкер на годината и видя зависимостите на ДПС в централната ни банка.

Предлаганите от ДПС промени включват: забрана за квесторите, временните синдици и синдиците да заличават обезпечения, учредени в полза на банката в несъстоятелност; въвеждане на относителна недействителност на всяка сделка за прехвърляне на вземане с произход от банка, обявена в несъстоятелност, когато вземането е прехвърлено без реална несрещна престация и увеличаване на срока за предявяване на отменителните искове по несъстоятелност.

Законопроектът предвижда също обявяването за нищожни на всички заличавания на учредени обезпечения, извършени в периода от поставянето на банката под особен надзор до започване на осребряването нейното имущество, както и недействителност на сделки, имащи за предмет прехвърляне на дялове или акции, извършени от длъжници на банка след поставянето й под специален надзор.

Припомняме, че в края на октомври от ДПС внесоха законопроект за банковата несъстоятелност. Съавтори на законопроекта са Йордан Цонев и Делян Пеевски.

България


Още по темата

 • Президентът наложи вето на закона за КТБ

  Президентът наложи вето на закона за КТБ

  Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание Закона за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност, който ...
  21.02.2018
  751
  7
 • Делото за КТБ отново не тръгна

  Делото за КТБ отново не тръгна

  Делото за източването на близо 3 млрд. лв. от КТБ не тръгна за трети път. Причината – неявяване на един от подсъдимите поради ...
  14.02.2018
  667
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 10:39  09.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • пожелавам
  Отговор
  2 10:49  09.02.18
  Да се сбият! Еднакво непочтени са!
 • 3 10:55  09.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Този
  Отговор
  4 11:36  09.02.18
  Двете кучета на доган се разлаеха

 • абсолютниданеказвамкви
  Отговор
  5 12:44  09.02.18
  Двама се карат, третия печели.
 • аве фюрер
  Отговор
  6 12:49  09.02.18
  С този закон се предвижда нов грабеж и преразпределение на вече заграбеното , та сега двете псета са се скарали за един и същ кокал ....
 • българин
  Отговор
  7 13:53  09.02.18
  Няма оправия в тая с.....а държава! И защо ни управляват комунисти и турци? Къде се дянаха нормалните хора?Или всички сме измет! Ще ми се да вярвам,че не е така и все някога ще имаме нормално правителство -през 3333 година!
 • Марто
  Отговор
  8 16:31  12.02.18
  Докато тези се карат, Цветан Василев кротко си живее луксозно в Сърбия със заграбените пари от вложителите в КТБ!

Напиши коментар:


Публикувай