1 003 2

Мика Зайкова: 54 стотинки печелим от смяната на времето

Един час назад и един час напред се отразява много на организма. Синдрома на сънливост е много важен

Стефанаки Йоанис

Става въпрос за пари. За едни 54 стотинки на човек, които ще спечелим по време на смяната на времето. Не бива да продаваме здраве за пари.

Човешкият живот е по-ценен от някакви стотинки. Смяната >часовото време се отразява най-много на хората от транспорта, както и на производителността на труда. Това заяви пред „Денят започва“ по БНТ финансовият експерт Мика Зайкова.

"Губим производителност, но печелим от електроенергия. Ако попитате хората в туризма, те ще искат лятното часово време. По безвредно е зимното часово време. Ако се върнем назад в годините, зимното часово време е по-добро за нас. Целта е човек да живее добре, да работи с удоволствие и да бъде по-производителен", каза още Зайкова.

"Имаме нужда поне от месец за адаптация на организма. Един час назад и един час напред се отразява много на организма. Синдрома на сънливост е много важен. Тази сънливост е причина за честите ПТП-та", каза Председателят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

"Има някакви плюсове, но те са само икономически. Най-добре ще е по светло да се шофира в пиковите часове. За мен балансираното часово време е лятното и плаващото работно време", завърши Иванов.

България


Още по темата

 • Магията около смяната на времето

  Магията около смяната на времето

  Броени часове ни делят от онзи момент от годината, когато стрелките на часовниците магически ще тръгнат назад и ще ни подарят един допълнителен час ...
  29.10.2016
  2 605
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • MasterBoy
  Отговор
  1 11:39  09.02.18
  Занимавайте се с по-смислени неща. Всичко си е наред с времето.
 • Именно
  Отговор
  2 00:36  10.02.18
  Човек вече не може да вземе от ДжиПи-то си една рецепта за пиявици; не може едно жертвоприношение с кокошка да направи; не може да се избъзика с глупаците дето си мислят че Земята е кръгла ... Сега остана само и смяната на времето да ни вземат! :/

Напиши коментар:


Публикувай