411 2

Красимир Вълчев: Камерите в детските градини могат да замаскират проблема

Към момента в учебните програми има ясно заложени ценности

Стефанаки Йоанис

С камерите може да замаскираме проблемите в детските градини. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в ефира на bTV. По думите му такива действия могат да се окажат демотивиращи за възпитателите.

Министърът е посещавал детска градина "Брезичка" в Бургас, но тогава коментирана е била материалната база. Вълчев обясни, че осъжда остро подобно поведение и го намира за недопустимо и наказуемо, но трябва да се има предвид, че това са единични случаи от общо над 90 хил. души педагогически персонал.

За скандалният клип, в които възпитателка бие децата в детската градина министърът каза, че ако проблемът е бил решен на равнище въпросното детско заведение, проблемът щял да остане скрит за обществото.

Относно джендър идеологията, засегната в Инстанбулската конвенция, министър Вълчев обясни, че няма да бъде променяна програмата. "Анализирахме учебните програми - няма необходимост от промяна на никоя учебна програма", изтъкна Вълчев и допълни, че като общество ние сме приели политиката за равнопоставеност на половете и ценности за ненасилието.

"Към момента в учебните програми има ясно заложени ценности", категоричен беше образователният министър.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Камерите не са решение
  Отговор
  1 13:04  09.02.18
  Както виждаме на пътя камерите не решават проблема, само оправдание на катаджиите да не си вършат работата. Тук ще е същото. Но при децата има и морланя въпрос кой ще гледа записите и нямали опастност тези записи да създадат допълнителни проблеми с педофили и подобни.
 • радев
  Отговор
  2 09:25  11.02.18
  КАМЕРИТЕ МЪЖ ИЛИ ЖЕНА ЩЕ СА

Напиши коментар:


Публикувай