726 4

БСП: Гейт до гейт, тефтерче до тефтерче при това управление

Корупцията се превърна в емблема на това управление, каза Филип Попов

Стефанаки Йоанис

Гейт до гейт, тефтерче след тефтерче - така обобщиха червените управлението на ГЕРБ. "В почти всеки един град има по един гуйт, днес се стигна до Рачевгейт", заяви в декларация от името на соцпартията Филип Попов по повод нарушенията, извършени от кмета на Септември, арестуван и освободен под гаранция от четвърт милион.

"След тефтерчето на Златанов отново е намерено тефтерче - бележки за фирми, чрез които вероятно е източвана общината", заяви социалистът. От БСП отново поискаха изслушване на шефа на ДАНС за скандала в Септември и документите на службата, намерени в нощното шкафче на отстранения от длъжност кмет Марин Рачев. Този път обаче от БСП настояха в пленарната зала да бъдат изслушани и МВР-министърът, и главният прокурор.

Попов цитира данни и факти от разследващите по повод приближения кръг на кмета, получавал обществените поръчки, и обобщи, че нанесените щети на община Септември възлизат на около 13 млн. лв. Той изрази учудване откъде кмет на община с толкова малко население, 2500 души, има такива крупни суми, за да си плати гаранцията.

Социалистите попитаха още каква е била ролята на сегашната депутатка от ГЕРБ Даниела Малешкова в пъзела в Септември, след като преди да дойде в парламента тя е била заместник-кмет на Септември и е била упълномощена от кмета Рачев да подписва платежни и други документи.

Корупцията се превръща в емблема на това управление, обобщи Филип Попов и призова за разбиване на модела.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КАК
  Отговор
  1 13:33  09.02.18
  А Пловдив, кога?
 • убеееее
  Отговор
  2 15:19  09.02.18
  този организира протестите във Видин в момента за магистрала,заедно с онази единната.....
 • Гост
  Отговор
  3 15:52  09.02.18
  Поне комунистите да мъчат за корупция?? !! Разбирам някой друг да го казва ,ама комунистите да викат че имало някъде корупция- това ще да е от завист!!!
 • Марадона
  Отговор
  4 08:19  10.02.18
  БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ СЕ ЗАНИМАВАТ С ИЗКУПУВАНЕ И ПРЕПОДАВАНЕ НА ТОК, ФОТОВОЛТАИЦИ И ВЕЦ-ове - ДЕМЕК ВСЕКИ БЪЛГАРИН ИМ ПЪХА В ДЖОБА 10-20ЛВ ВСЕКИ МЕСЕЦ

Напиши коментар:


Публикувай