631 5

„Четири лапи“ ще броят кучетата в София

50 кучета от приютите на „Екоравновесие“ са намерили своя нов дом през януари

Стефанаки Йоанис

През тази пролет ще бъде извършено преброяване на бездомните кучета. Преброяването е възложено на екипите на фондация „Четири лапи“. Последното преброяване е правено през 2015 година. Това каза директорът на ОП „Екоравновесие“ Веселин Асенов.

50 кучета от приютите на „Екоравновесие“ са били осиновени през януари. Общинското предприятие планира да продължи кампаниите за осиновяване с цел намиране на дом на постъпилите при тях изоставени кучета. През март ще бъде проведена заедно с доброволци отново кампанията „Подари си приятел“ в Ринг Мол София. На практика в Мола гражданите могат да видят част от кучетата, настанени в приютите, да разходят куче, да си изберат домашен любимец и да го осиновят. Кампанията стартира през миналата година и освен в мола, кучета бяха представяни в градинката „Заимов“ и на Женския пазар, както и по време на фестивалите „ София диша“ и „Живей активно“ . През 2017 година са осиновени общо 693 кучета.

През януари са кастрирани 218 кучета, като 193 са върнати по местата на залавянето им. За съжаление продължава изоставянето на домашни кучета, сподели Веселин Асенов и посочи като пример предадена за отглеждане в приюта майка- питбул с малките и. В приюта постъпват за отглеждане все повече породисти кучета. Доброволно от собствениците, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци през януари са предадени 9 кучета.

През март ще започне активната работа и по кастрирането на кучета от крайградските райони и промишлените зони на града. Целта е да се намали тяхната популация.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Аха
  Отговор
  1 22:38  09.02.18
  Бездомните кучета трябва не да се броят, а да се унищожават. Колко хора пострадаха, а някои дори починаха след нападение от глутници бездомни кучета. Всичките кучета на света не струват колкото човешкия живот.
 • 2 01:07  10.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • радев
  Отговор
  3 09:24  11.02.18
  ВСИЧКО Е В ИМЕТО НА ЧОВЕКА И....ПАРИТЕ
 • Унуфри
  Отговор
  4 07:49  12.02.18
  Колко милиона ще струва това броене, и какво от това.
 • Driving pleasure
  Отговор
  5 18:07  12.02.18
  Смешници! За цяла година 600 кучета! Проблема е елементарен за решаване. Всяко домашно животно задължително се чипира и задължително се кастрира и се създава ДНК база за животните. Собствени, който иска да развъжда животни се регистрира като развърник и е под постоянно наблюдение за броя на новородените и надлежното им чипиране и кастраця след навършване на съответната възраст!!! И 54 лапи да има организация е все тая - само ари цуцат! В цял свят след 2рата седмица или след месец най-много животното се приспива и хората нямат проблеми и няма по улиците кой да ги лае, да ги хапе и да разнася болести!!! Ама ако секнат бездомните животни ще секне и една чешмичка, която пуще по 50 и кусур милиона на година!

Напиши коментар:


Публикувай