752 3

Евродепутати идват на инспекция по границата ни с Турция

В делегацията са и Филиз Хюсменова (АЛДЕ/ДПС) и Емил Радев (ЕНП/ГЕРБ)

Стефанаки Йоанис

Работната програма включва посещение на района на ГКПП „Капитан Андреево“, срещи с министър Валентин Радев, Гранична полиция, екипите на Агенция Фронтекс в България, международни и неправителствени организации

Членовете на Европейския парламент от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) Мари-Кристин Вержиа (ЕОЛ/СЗЛ, Франция), Таня Файон (С&Д, Словения), Яромир Щетина (ЕНП, Чехия), Емил Радев (ЕНП, България) и Филиз Хюсменова (АЛДЕ, България) ще бъдат на официално посещение в България между 12 и 14 февруари. Това съобщиха от Информационното бюро на ЕП в София.

Работната им програма включва посещение на района на граничния пункт „Капитан Андреево“ на българо-турската граница, срещи с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, представители на МВР, Гранична полиция, екипите на Агенция Фронтекс в България, международни и неправителствени организации.

На 14 февруари 2018 г. от 15.00 ч. в Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски“ № 124) в София делегацията ще даде заключителна пресконференция.

Целта на работното посещение е да даде възможност на членовете на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи да получат информация от първа ръка за текущите операции на Фронтекс на българската сухопътна граница с Турция. Евродепутатите ще оценят как се прилага новият регламент за Фронтекс по отношение на оперативните дейности на агенцията в България, включително текущата обстановка на сухопътната граница, самите операции и практическото сътрудничество на българските власти с Фронтекс.

Агенцията подкрепя България при гранични проверки и събиране на разузнавателни данни на гранично-пропускателните пунктове, наблюдение на границите, събиране на информация и проверка, снемане на пръстови отпечатъци и регистрация на мигранти, като осигурява техническо оборудване и човешки ресурси (членове на екипите за гранична и брегова охрана), припомнят от Информационното бюро на ЕП в София.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 16:35  09.02.18
  И понеже сме туристическа държава и атракцията ни е в кръвта,задължително Е.Йончева трябва да преведе гостите по изкопаните под мрежата бежански тунели,а също и да се организира "прескачане на ограда със стълба" и съответните снимки за спомен!
 • ха ха ха
  Отговор
  2 17:40  09.02.18
  Красота! На някой ще му се стъжни животеца :D ГОЛЯМ КЕФ!
 • mediator37
  Отговор
  3 06:21  10.02.18
  По 6000 евро заплата на месец + командировъчни и др. дребни парици , общо 10000 евро на месец, как не станах и аз един евродепутат... да клатя стола и секретарките.

Напиши коментар:


Публикувай