8 538 21

BIT спря всички предавания

Медията ще се насочи към младата аудитория

BIT спря всички предавания
Светослава Ингилизова

Спират излъчванията на всички предавания по Би Ай Телевизия (Bulgarian International Television). Това обяви в профила си във фейсбук журналистката Полина Паунова, която води заедно със Силвия Великова предаването "Хайд парк".

Това се случва ден след разпространената информация, че е сменена собствеността на телевизията.

Пред "Дневник" Сашо Диков, който е програмен директор на Би Ай Телевизия и водещ на свое предаване "Просто Диков", потвърди информацията. В понеделник той ще се срещне с новия собственик, за да обсъди каква ще бъде съдбата на неговото предаване в бъдеще. Той иска да чуе условията, които ще му поставят, и самият той да постави своите условия, обясни Диков.

"Мога само да съжалявам, че никой тук в България - нито бизнесмен, нито експерт, не помогна на братята Вълневи /досегашните собственици - бел. ред./, които похарчиха милиони лични и ясни пари, за да се създаде и укрепне това островче Би Ай Ти", така обобщи промяната за телевизията Сашо Диков.

Новият собственик на Би Ай Телевизия е "Интерактив ТВ Системс България" , а изпълнителен директор телевизионният продуцент Мирослав Янев .Преди това собственици на медията бяха братята Павел и Румен Вълневи, които имат голяма мрежа за логистична и транспортна дейност в САЩ, където живеят от години.

В съобщение на сайта на медията новият собственик информира, че зад него стои екип от професионалисти с опит в създаването на съдържание. "Вярваме, че с добавянето на традиционен телевизионен канал ще можем да създадем хибриден продукт от нов тип – силата на телевизията, съчетана с гъвкавостта и близостта до аудиторията на дигиталните форми," е цитиран Янев.

"Рестартираме проекта, за да създадем първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория. Ще разчитаме на двете най-ценни богатства на Би Ай Ти – страхотния екип и зрителското доверие, както и на нашия опит, за да създадем съдържание едновременно за всички платформи (телевизия, дигиталнo видео, втори екран, добавена реалност)", казва новият собственик.

Той обещава да трансформира най-добрите предавания, за да станат конкурентни в дигитална среда и ще ги надградис нови и уникални елементи. "Ще добавим нови предавания и любими лица. Вярваме, че продуктът ни ще бъде атрактивен за рекламодателите и ще позволи на новия проект да се самоиздържа и развива," информира новият собственик. Уточнява се, че от днес телевизията влиза в период на трасформация и преструктуриране, за да се подготви старта на новата програмна схема.

През миналата година по телевизия Би Ай Ти Цветан Василев даваше своята гледна точка за случилото се в КТБ. През ноември м.г. около телевизията се породи скандал след предсрочното прекратяване на договора на водещата на предаването "Честно казано" Люба Кулезич с аргумент, че е изнесла невярна информация за работата на медията.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бибиян
  Отговор
  1 10:39  10.02.18
  Три знакови събития в родната свободна медийна среда:: - поредният "закон" на едното Шиши - опитът за превземане на БНТ чрез б(К)у(ш)клука - смазването на BiT Северна Корея е по-напред в свободата на словото - гарантирано! Какво още сте готови да преглътнете, будни журналисти, ЗАЩО и ДОКОГА?

  Коментиран от #11, #14

 • месара
  Отговор
  2 11:34  10.02.18
  тя па една телевизия........
 • 3 12:21  10.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Сашо Измекяра
  Отговор
  4 12:29  10.02.18
  Сашо-Апашо тебе кой те гледа...........

 • Глупак
  Отговор
  5 12:46  10.02.18
  Какво ли ще измислят за младежта ? ДЖЕНДЕР ОБУЧЕНИЕ ???
 • gsglxlgzlgzlgzlgzlgxlg
  Отговор
  6 13:12  10.02.18
  ТИКВАТА Я КУПИ ТЕЛЕВИЗИЯТА И Я ФАЛИРА ...ТОВА БЕШЕ ПОСЛЕДНАТА НЕЗАВИСИМА ТВ.

  Коментиран от #16, #17

 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  7 14:33  10.02.18
  Това вече е лошо... Много лошо.
 • 8 17:16  10.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Аве фюрер
  Отговор
  9 17:24  10.02.18
  Най накрая платиха достатъчно за да ги купи "наш" човек , и да им затворят устата и на тях . Питате се коЙ ? - Ами политико-икономическата мафиа у нас от парламентарно представен тип ....
 • Бай Хой
  Отговор
  10 18:12  10.02.18
  Ще ти кажа кой, Краси Гергов! а сега се сещайте с каква насоченост ще бъде новокупената телевизия.
 • Камагра
  Отговор
  11 22:08  10.02.18

  До коментар #1 от "Бибиян":

  Абе вие всички в БГ пръщите от идеи и сте срахотни анализатори пък сме на дъното на Европа - щото имате 99% мозъчна дейност и 1% физическа, не забравяй че всички знаят ама малко могат
 • 12 00:27  11.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 13 07:17  11.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • чалга мозък
  Отговор
  14 10:15  11.02.18

  До коментар #1 от "Бибиян":

  месара написа във факти.бг: тя па една телевизия........ отговор на бъпросите ти.....
 • Ямболски
  Отговор
  15 10:49  11.02.18
  Гледам само порно. Кви са па тия?
 • Иван
  Отговор
  16 11:07  11.02.18

  До коментар #6 от "gsglxlgzlgzlgzlgzlgxlg":

  Ще я правят правителствена телевизия!да гледат безумията на тиквата чак в сащ,за техните господари на ефира!

  Коментиран от #18

 • Стефан
  Отговор
  17 01:02  12.02.18

  До коментар #6 от "gsglxlgzlgzlgzlgzlgxlg":

  Всъщност, остана още една - Евроком. Но и при нея не постъпват реклами от рекламните къщи на Георги Гергов и Мамин Делянчо. Заради съдържанието, което излъчва. И качеството в Евроком поради тая причина е на доста ниско ниво. А BiT беше една нелоша телевизия. Колко кирливи ризи им изкарваха, просто не беше истина. И в крайна сметка им отрязаха рекламите, глобяваха ги - и ей го резултатът.

 • Стефан
  Отговор
  18 01:05  12.02.18

  До коментар #16 от "Иван":

  Да, и аз подозирам, че ще стане нещо безлично - някакво бледо копие на bTV. А BiT в Чикаго я е имало години преди да тръгне в България. По едно време въряха заедно с българската, но се оказа, че това е много скъпо, и после пускаха комбинирани предавания само по време на новините. И сега просто пак ще ги разделят - Bulgarian International Television ще продължи да си излъчва за САЩ. Надявам се, че онлайн ще може да се гледа и тук.
 • Стефан
  Отговор
  19 09:59  12.02.18
  Жалко, имаше една телевизия, откъдето можехме да чуем и видим истините за помията около нас. Най-вероятно занапред и тук ще се говори само за ,,прекрасния свят'', в който живеем.
 • Николай
  Отговор
  20 14:38  12.02.18
  Това е ТРИУМФ на Меди Доганов и цялата безродна клика около него. Пътя на техните господари от изток е абсолютно разчистен!!! За всички нормални и обикновенни ще става все по-трудно......
 • Гермина
  Отговор
  21 18:09  13.02.18
  Как така една никому неизвестна фирма "Интерактив ТВ Системс България" АД, (основана на 17.11.2017 г.) за няколко месеца съществуване успя да изкара толкова пари, че да купи телевизия BIT?

Напиши коментар:


Публикувай