Last news in Fakti

10 Февруари, 2018 11:30 2 275 29

Няма да евтаназират питбула, убил 3-годишно

  • питбул-
  • мокрище-
  • димитър михайлов

Животното дори може да бъде осиновено

Питбулът Цезар, който уби на 30 януари в село Мокрище 3-годишния Тошко Стоянов, няма да бъде евтаназиран, тъй като може да потрябва по делото за нови експертизи. Това коментира шефът на Областната дирекция по безопасност на храните в града д-р Петко Митев.

В момента още продължава 14-дневното наблюдение на кучето дали няма да прояви признаци на бяс и след изтичане на този срок на 12 февруари няма никаква пречка то да бъде осиновено, пише в. "Монитор".

Условието е новият собственик да го осигури, ако се наложи, на разположение на разследващите. Към момента кучето не показва никакви признаци на бяс, хранено е много добре и само за последните две седмици е наддало 4-5 килограма. Вече експерт-етолог е прегледал питбула и се очаква до края на срока на наблюдение да предостави експертизата на прокуратурата в Пазарджик.

Становището ще покаже доколко е агресивно животното. Оставеното без надзор момченце най-вероятно е причинило нещо питбула, който е бил вързан със синджир за метален стълб в двора на къщата на Димитър Михайлов.Детето и друг път го дърпало за опашката и го удряло с пръчка, но този път с него нямало възрастен, който да предотврати изхода от опита за игра и забавление.

Прокуратурата привлече като обвиняем за смъртта на Тошко собственика на кучето, 35-годишния Димитър Михайлов, чичо на загиналото дете, който обаче бе пуснат от съда без никаква мярка за неотклонение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпня

    34 16 Отговор
    Дайте му медал???????Нещастници

    Коментиран от #19

  • 2 МВР

    23 15 Отговор
    ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА НАЛОЖИ КОНТРОЛ ИЛИ МОРАТОРИУМ ВЪРХУ РАЗВЪЖДАНЕТО НА ОПАСНИ ПОРОДИ, А ТЕ СА 1/3 ОТ ВСИЧКИ КУЧЕТА, ЗАЩОТО ТАКИВА СЛУЧАЙ ЩЕ ИМА МНОГО ЗА В БЪДЕЩЕ

    Коментиран от #5

  • 3 екоджендъри

    26 15 Отговор
    Може и на детски площадки да го разхождате кретени !!!
    Много ми е интетесно, ако това куче отново нападне някой, какво ще обяснявате всичките "защитници" на животните ?????
    Тук не говорим за куче ухапало някой за да го наблюдавате за бяс, а говорим за куче УБИЕЦ !!!

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "МВР":

    Освен питбула, мисля че и стопанина му е бил от опасната порода! Там трябва мораториума! Ти как мислиш?

    Коментиран от #12

  • 6 ееь

    13 16 Отговор

    До коментар #3 от "екоджендъри":

    Аве джендър, ти ако се завреш в клетката на лъва в зоопарка и започнеш да го дразниш, кой е виновен?

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "ееь":

    Лъвът, не вижда ли че вече е новобранец и трябва да слуша!
  • 8 Кики

    11 14 Отговор
    Защо кучето трябва да остане живо? След време пак ще убие! Искам да се промени закона и животните да носят наказателна отговорност, също като хората. Най - добре е да бъдат забранени със закон, защото са много опасни, а колко жертви взеха... но нали не е вашето дете?

    Коментиран от #9, #24

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 glzyslslgzlgzkgzlgzgl

    7 10 Отговор
    ЕФТАНАЗИРАЙТЕ ...УБИТОТО ДЕТЕ ГЕРБЕРИ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 МВР

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    ЦИГАНСКИТЕ УБИЙСТВА ВЕЧЕ СА С ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ОТ КАТАСТРОФИТЕ С МПС-ТА, ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА НАЗНАЧИ ПОЛИЦАИ В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА КЪДЕТО ХОРАТА НЕ СМЕЯТ ДА МИГНАТ ВЕЧЕРНО ВРЕМЕ, А "РОМЧЕТАТА" ПО ЦЯЛА НОЩ ТАРАШАТ ВСИЧКО

    Коментиран от #21

  • 13 Само така

    12 2 Отговор
    Да го върнат в маалата ега схруска още некое маймунче ...
  • 14 Гост

    9 9 Отговор
    Значи ,ако човек убие друг човек ще лежи в затвора.В зависимост дали е умишлено или неумишлено убийство може да получи доживот.Кучето убива човек и ..... нищо.Добро хранене и осоноваване.Б.си та..ка.
  • 15 Ицо

    16 8 Отговор
    Не виждам с какво е виновно едно куче, което е вързано. Виновна е циганската простотия, виновни са хората, които са оставили три годишно дете без надзор. Тези индивиди са неспособни да се грижат за деца.
  • 16 Ники

    8 10 Отговор
    Глупости тук говорим за куче причинило смърт на дете !!! Кучето си заминава а стопанина и там които е виновен си носят също отговорността и последствията. Сега колкото и да е дразнено тва куче извинявайте ма за дете говорим Това е куче убиец застрелва се веднага к тва е
  • 17 гост

    10 4 Отговор
    Трябва да се забранят със закон опасните породи в Бг !Трябва да им се търси наказателна отговорност на такива изроди ! Отделно всички собственици на такива породи са АБСОЛЮТНИ КОМПЛЕКСАРИ ! Кой нормален човек си взима бойна порода куче създадено да убива и го пуска да се разхожда сред хора ?

    Коментиран от #18

  • 18 Ахам

    11 11 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ква порода за убиване бе смотън ? Имам питбул ххл както ги водят и две американски акити . И да ти кажа гледат се с любов и няма човек малък или голям който да не си играе с тях .. зависи как се гледат .

    Коментиран от #22

  • 19 ДДД

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тъпня":

    така де ся за едно дете цяло куче да убият?
    то си има защитници горкото
    като едни други дето също убиват много
    но и те със защитници:(
    а дет се вика
    да го цигани ядът
  • 20 Куку

    10 1 Отговор
    Давате ли си сметка че голяма част от "бойните"породи се отглеждат точно от "роми",с цел да участват в боеве.защото в България е по-лесно да вършиш нещо незаконно,а не да се трудиш(отнася се за много от заниманията на горките ни сънародници)!
  • 21 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "МВР":

    Аз вечер заключвам овчарката в хола, след това цяла вечер обикалям по двора! Страх ме е да не откраднат майка ми щото има хубава пенсия, и да не вземат овчарката да я направят курбан! Така живея
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    10 1 Отговор
    Просто на циганската Сган освен да работят в мините друго не трябва да им се позволява.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ахам

    1 1 Отговор
    Хайде да пробваш ще е интересно да го видя . И не съм комплексар ,но с твоя интелект какво друго можеш да напишеш
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Киро

    6 3 Отговор
    Симпатяга е кучето защо да го убиват за едно мангеле. Защо само кучета да убиват а не и хора извършващи същите престъпления.
  • 28 От морето

    0 1 Отговор
    Имам кучета (ротвайлери) и знам ,че ако един път е ухапало отново ще го направи! Обичам повече животните от хората, но не е правилно животинката да бъде оставено живо. ( Извинявам се за суровата истина). Нека почива в Мир детенцето
  • 29 Я изкарай Гано

    0 0 Отговор
    Трябвало е да плати гаранция чичото. Кмета на Септември го избушихте с толкова хилядарки, тоя по живо-по здраво. Сега като спретне едно дело в Страсбург ромската фондация, че сме му отнели кучето, не са му спасили племеника докторите, не сме хранили кучето социалните, детето не е обхаванато от Ромското включване, полицаите са го насилвали, тази държава пак ще излезе грешна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове