874 7

Видин на протест, искат път

Сегашната инфраструктура не е в състояние да поеме сериозния трафик към Дунав мост 2

Мария Атанасова

Жителите на Видин и района излизат на пореден протест в събота в искане за изграждане на магистрала от София до Видин, както и за тунел под прохода "Петрохан".

Местните хора настояват за определяне на краен срок на завършване на проектите – 2021 г. Според тях сегашната инфраструктура не е в състояние да поеме сериозния трафик към Дунав мост 2.

Протестиращите смятат, че основната причина за катастрофите в района е липсата на скоростно трасе. В същото време потокът от автомобили и товарни коли расте, тъй като мостът през Дунав е най-краткия път към Централна и Западна Европа за Северна България.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • gxlgzlgxlgxlgxlgxlgxlg
  Отговор
  1 13:01  10.02.18
  ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА ЗА ДА МОЖЕ ТИКВАТА И ГРОБ ДА УСВОЯВАТ НОВИ ФОНДОВЕ. ...ХИ ХИ ХИ
 • строителен инженер от София
  Отговор
  2 13:27  10.02.18
  Въпросът за път София - Видин е на "дневен ред" от 70-те години на миналия век, но ... само на думи. А е важен този път! Още повече след построяването на "Дунав-мост 2". Но и до ден днешен грабителите на парите от хазната не хаят ни за видинчани, ни за софиянци, ни за България.
 • Варна
  Отговор
  3 13:47  10.02.18
  Само така! - Стискам им палци да успеят!
 • гост
  Отговор
  4 15:21  10.02.18
  Я сакам път до КасПичан!
 • 5 17:55  10.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Теофраст
  Отговор
  6 17:57  10.02.18
  ....По това трасе има огромен икономически и пътнически трафик за и от Европа, за и от една огромна област на България...денонощно, тир след тир, кола след кола.... Трагична е картината почти навсякъде, но изключително тежко е през "отсечката на смъртта" - Скравена, Новачене, Люти дол, Мездра...Не остана дувар неизкъртен, дирек нестрошен, седмица без необърнат камион, без катастрофа....Тировете бутат къщи наред, палят се, обръщат се, газят.....Около шосето прилича на войната в Близкия изток. Срамота и трагедия!!! Пътят е анахронизъм, опасен, амортизиран, за брак!.. ....Властта набляга на магистралите до частните си крайморски къщи курорти и плажове...за тука само обещания, светло бъдеще и нехайство..кучета ги яли тия от Северозапада!!...Всички трябва да се вдигнат...Новачене, Люти дол, Враца, Монтана, Видин ... да се събудят управниците, да се изтъркалят от меките си кресла и тежки коли, и да предприемат действително спешни мерки и да се започне най-после ускорено изграждане на тази остро необходима икономическа магистрала!!!..Ботевград - Видин!
 • Стар ТИРаджия
  Отговор
  7 21:22  10.02.18
  Целият участък около 520 км от Лугож в Румъния до Ботевград е така - камиони, бусове, леки коли в двупосочни, нескончаеми колони! Денонощтно! Мисля, че целият участък трябва да е приоритет и за двете държави. А нашите за Хемус ми говорят, не че и там няма нужда от съвременен път, но видинското трасе вече не може да чака, ужас, ужас е трафика! Че и налива при това сериозни пари в хазната - срамота г-жи и г-да "управляващи"!

Напиши коментар:


Публикувай